Fotball

Rosenborg lyser ut sportslig leder-jobben

— Vi har flere navn på blokka, men det kan være kandidater vi ikke har tenkt på.

LEDELSEN: Rosenborgs daglige leder Tove Moe Dyrhaug og styreleder Ivar Koteng.
 • Ole K. Sagbakken
  Ole K. Sagbakken

TRONDHEIM (adressa.no): I jakten på ny sportslig leder har RBK-ledelsen bestemt seg for å lyse ut stillingen, med søknadsfrist i slutten av neste uke.

— Vi har mange kvalifiserte navn på blokka allerede. Men det kan være navn vi ikke har tenkt på. Denne oversikten vil vi skaffe oss. Samtidig vil en utlysning gi en god pekepinn på motivasjonen til aktuelle kandidater. Om de aktivt søker på stillingen selv, sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug til adressa.no

Dette er sportslig leder-utvalget

Da RBK startet prosessen med å finne ny trener i fjor sommer, var håpet at man skulle ha både trener og ny sportslig leder på plass før årsskiftet.

Blant annet på grunn av Erik Hoftuns situasjon, som tok avgjørelsen om å bli assistenttrener rett før jul, har dette tatt lenger tid.

Styret i Rosenborg har satt ned et utvalg som har jobbet med denne saken. Siden nyttår har daglig leder Dyrhaug og organisasjonsleder Trond Alstad sittet i flere møter sammen med styreleder Ivar Koteng og styremedlemmene Ola By Rise og Vegard Heggem. For å finne ut av hva som er viktigst i jobben til RBKs neste sportslige leder. Og hvem det skal bli.

— I tillegg har vi jo snakket med folk eksternt. Det er mange rådgivere rundt om i fotball-Norge som har hatt et ønske om å bidra i denne prosessen, sier Dyrhaug.

Les også

Bjørgens manager på vei inn i Rosenborg

Tydelig arbeidsinstruks

Målet med en utlysning er altså å få en helhetlig oversikt over kandidater. Til en stilling som handler om å jobbe strategisk med å oppfylle klubbens ambisjoner gjennom:

 • Å sørge for en best mulig spillersammensetning i RBKs a-stall på kort sikt
 • Å sørge for en best mulig spillersammensetning i den samme a-stallen over tid
 • Å jobbe for at utviklingsavdelingen, SalMarakademiet, utvikler best mulig spillere
 • Å forstå en klubb som RBKs ambisjoner og økonomiske forutsetninger.

— En sportssjef i RBK må kunne jobbe og tenke strategisk, og også vise lederegenskaper, sier Dyrhaug.

Les også

- Bratseth kan gjøre comeback i Rosenborg

Teamarbeid

Som klubben har uttalt tidligere er man ikke lenger helt kategorisk på hvilken bakgrunn en sportssjef skal ha. Han eller hun må forstå at det å være i RBK handler om toppidrett og toppfotball, men vil kunne dra veksler på blant andre Erik Hoftun (assistenttrener) rundt kjøp og salg av spillere. Han har ansvaret for dette.

I klartekst: En sportssjef må kunne fotball og toppidrett, men må ikke ha spesialkunnskap om for eksempel spillerlogistikk.

— Som alt annet i RBK er dette teamarbeid. Kåre Ingebrigtsen er hovedansvarlig, mens Erik sitter på en del kunnskap og erfaring som en sportssjef absolutt kan dra veksler på, sier Dyrhaug.

- Når skal en sportssjef i RBK være på plass?

— Vi kommer fortsatt til å ta oss tid. Det handler om å finne riktig person, og det skal vi ikke forhaste oss med. Nå lyser vi ut stillingen til i slutten av neste uke, så vil vi fortsette jobben med å finne RBKs neste sportslige leder, sier Dyrhaug.

Les også

 1. Konan Ya klar for gamleklubben

 2. Her trener Ulvestad med tysk toppklubb

 3. – Dette er en stor signering for Levanger

Eliteserien

SVUTMP
1Viking7511146816
2Lillestrøm6420124814
3Molde6312117410
4Sarpsborg 085311106410
5Vålerenga630379-29
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK