Terrorfrykt gjør at TIL-profil ikke vil reise på Tyrkia-tur

Ulrik Yttergård Jenssen drar ifølge NRK til Nederland for å trene når lagkameratene lørdag drar til Tyrkia. Årsaken er frykt for terror.

Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon for TIL i 2016. Til høyre lagkamerat Jostein Gundersen.

Yttergård Jenssen er en av de mest sentrale TIL-spillerne i klubben, og kom til TIL fra franske Lyon for to millioner kroner i fjor sommer.

Lørdag drar TIL på treningsleir til tyrkiske Belek, men det blir uten 20-åringen, noe NRK meldte fredag ettermiddag.

– Ulrik har bedt om ikke å få dra, og vi har akseptert det. Så har vi undersøkt og laget opplegg for han som ble godt nok et annet sted, sier sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

– Ikke hyggelig

Til NRK utdyper Yttergård Jenssen selv hvorfor han ikke vil dra til Tyrkia.

– Det er så enkelt at jeg ikke er så begeistret over den situasjonen som er i Tyrkia. Jeg har tidligere vært oppi den terrorsituasjonen som var i Frankrike. Og det var ikke noe hyggelig. Derfor har jeg valgt ikke å bli med til Tyrkia, sier Ulrik Yttergård Jenssen til NRK.

Her får ukjente Gustav (16) nødpass for å bli med TIL til Tyrkia

NRK: Groningen neste

Sportssjef Johansen vil ikke bekrefte hvilken klubb det er, men etter det NRK kjenner til skal det dreie seg om nederlandske Groningen, der storebror Ruben Yttergård Jenssen spiller.

– Vi har jobbet med dette et par uker. Ulrik signaliserte tidlig at han ikke vil dra. Da han bodde i Frankrike var det et stort fokus på terror da han bodde der. I TIL er vi en klubb som har stor forståelse dersom enkeltspillere oppfatter ting annerledes enn oss andre, sier Johansen.

– Vi har hentet inn informasjon, og fulgt rådene som er gitt. Totalt 90 klubber er i det området på treningsleir fra januar til mars, sier Johansen til iTromsø.