Fotball

Karadas får ny kontrakt

Har spilt så mye at Brann ikke har annet valg. Nå fortsetter superreserven.

FORTSETTER: Azar Karadas har spilt mer enn halvparten av Branns kamper i år, og belønnes med en kontraktsforlengelse. Ikke rart han flagger, sammen med kontraktskameratene Kenneth Udjus og Erlend Hanstveit...
  • Anders Pamer
    Anders Pamer

Flere av Brann-spillernes kontrakter utløper etter denne sesongen, og klubben har hittil valgt å holde kortene tett til brystet, til og med innenfor skjorten, på spørsmål om hvem som får forlenget sine avtaler. Den største usikkerheten har knyttet seg til Eirik Birkelund (kontrakt ut sesongen), Fredrik Haugen (kontrakt til neste sommer) og herrene Azar Karadas og Erlend Hanstveit (avtaler ut sesongen). Nå kan en av de "usikre" strykes av listen. Azar Karadas vil bli tilbudt en forlengelse av sin nåværende kontrakt med ett år.

Dette er uavhengig av om Brann fortsetter i 1. divisjon eller rykker opp til eliteserien.

— Venter med å uttale oss

Branns sportssjef Rune Soltvedt har tidligere bekreftet at både Karadas og Hanstveit har klausuler i sine kontrakter som gir dem opsjon på enda ett år i Brann dersom de spiller mer enn halvparten av kampene. BT får bekreftet at ordlyden i klausulen sier at det er snakk om spilte kamper og ikke startede kamper, noe som gjør at Karadas vil bli tilbudt en ny avtale etter sesongen.

Les også om den ukjente klausulen her

I år har spissen nemlig vært på banen i 22 av Branns 23 kamper, aktiveringen av klausulen vil altså bli gjennomført enten Brann vil eller ei. BT er derimot kjent med at Karadas' standing hos trener Lars Arne Nilsen er upåklagelig og i og med at kraftkaren fra nordfylket fortsatt besitter ekstreme egenskaper i duellspillet, tyder svært mye på at han uansett ville blitt tilbudt en forlengelse av avtalen.

Branns sportssjef Rune Soltvedt ønsker å vente til etter sesongen før han uttaler seg om kontraktsstatusen til Brann-spillerne.

— Vi har valgt å vente med å uttale oss om dette til sesongen er over. Vi vet mer når det er avklart hvilken divisjon vi spiller i neste sesong, sier Stanghelle-mannen.

Ryggproblemer

Erlend Hanstveits kontraktssituasjon er langt mer usikker enn Karadas sin. Den tidligere kapteinen har spilt for få kamper til at klausulen kan utløses, og har derfor ikke krav på å bli tilbudt en forlengelse. Forsvareren har dessuten slitt med en kranglete rygg. Det er derfor ingen av partene som på det nåværende tidspunkt er i stand til å si om Hanstveits karriere i Brann nå er over.

LES OGSÅ: Hardhausen spilte med prolaps i to år

Brann avventer også å uttale seg eller å foreta seg noe rundt kontraktene til Eirik Birkelund og Kenneth Udjus til sesongen er over. Det er likevel mye som tyder på at 3. keeper Udjus sin andre periode i Brann ikke utvides etter dette året.

Azar Karadas' agent Jack Karadas ønsker ikke å uttale seg om saken før han har snakket med Brann.

Les også

  1. Branns suksesskjøp skal MR-undersøkes

  2. Branns flyt kan gi ny klubbrekord

  3. Denne lille klubben kan knuse Branns opprykksdrøm

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. SK Brann
  3. Azar Karadas