Fotball

Kind Bendiksen: – Har kun fokus på TIL

Thomas Kind Bendiksen (26) gleder seg voldsomt til å møte klubben han er på utlån fra og tror TIL kan overraske.

Thomas Kind Bendiksen ser fram til å møte klubben han er på lån fra til helgen. Her i aksjon på onsdagens TIL-trening. Foto: Tobias Stein Eilertsen

  • Tobias Stein Eilertsen
    iTromsø

ALFHEIM: Kind Bendiksen forlot TIL til fordel for Molde foran årets sesong, men kom tilbake på lån i sommer grunnet lite spilletid i Molde.

– Det blir nok litt spesielt å møte Molde igjen. Det blir artig å spille på Aker stadion igjen, men jeg var der kun seks måneder, så jeg tror mottakelsen blir rimelig normal, sier 26-åringen fra Harstad.

Les også

Tromsø er dårligere under Flovik enn Nilsen

Ikke tenkte på januar

Kind Bendiksen har ingen begrensninger i utlånsavtalen på at han ikke kan spille nå som TIL møter Molde.

– Jeg kan spille og jeg gleder meg veldig. Vi er nødt til å tenke prestasjon og ikke tabell eller poeng foran denne kampen. Så lenge vi får til en maks prestasjon opp mot vårt potensial er vi gode til å få med oss poeng fra Molde-kampen, så tror jeg marginer vil avgjøre om det blir ett eller tre poeng, sier Kind Bendiksen.

TIL har ikke vunnet i serien siden 12. juli hjemme mot Start og Kind Bendiksen har til gode å oppleve en trepoenger siden han kom tilbake nordover.

– Jeg stortrives i gruppa og prestasjonene har stort sett vært bra sett bort ifra Aalesund-kampen nå sist. Det var ikke bra nok. Samtidig er vi sterk i trua på at vi skal klare å berge plassen og spille Tippeliga-fotball også neste år, sier Kind Bendiksen, som fortsatt er under kontrakt med Molde.

– Hva som skjer i januar har jeg ikke ofret en tanke. Alt fokus er på TIL nå ut sesongen, så får vi ta en opptelling.

E-cup

Molde møter Ajax hjemme i Europa League torsdag kveld, uten at Kind Bendiksen nødvendigvis har for stor betydning.

– Molde har kanskje den sterkeste troppen i Norge bort sett fra Rosenborg, så jeg tror ikke vi skal ha for mye fokus på det.

Les også

Jostein (19) er Tromsøs mest målfarlige midtstopper

Trener Bård Flovik er enig.

– Vi skal se Ajax-kampen sammen og har en god faglig tilnærming til det som skal skje. Molde har vært ujevn i seriespillet den siste tiden, men har vist i Europa at de har et utrolig høyt toppnivå. Samtidig har de noen sider ved spillet som vi kan utnytte, sier Flovik.

Gjermund Åsen, Kent-Are Antonsen og Hans Norbye sto over onsdagens trening.

– Vi håper flere av de er tilbake til torsdagstreningen, sier TIL-treneren, som mener Molde er en motstander som passer TIL bra.

– De lagene som har en klar egen identitet og eget spill slik Rosenborg, Stabæk og Molde er motstandere som passer oss bra og som vi har gjort det bra mot. Gruppa her blir ikke påvirket om vi møter Mjøndalen hjemme eller Molde borte. Vi har tro på egne ferdigheter, sier Flovik.

Les også

  1. Ny Bravo-trener: - Spillernes kondisjon er under enhver kritikk

  2. Her er TIL-keeperen tilbake i mål for første gang på 135 dager

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
1Lillestrøm00000000
  • Champions League-kvalifisering

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Molde FK
  3. Tromsø IL
  4. Thomas Kind Bendiksen