Fotball

Frustrert Viking-trener etter tap: - Vi fortjente ikke poeng

En forsvarstabbe felte Viking, og en skade på keeper Iven Austbø er egnet til bekymring før høstspurten starter.

  • Jan-erik Larsen

SKIEN (Aftenbladet): Tre dager etter den uforglemmelige kampen mot Borussia Dortmund klarte ikke Viking å straffe Odd på plastgresset i Skien, og har dermed fått telemarkingene helt opp i ryggen når ni serierunder gjenstår (to poeng bak). I tillegg har Stabæk stukket sju poeng fra Viking i kampen om seriesølvet.

TABBEMÅL: Viking klarte ikke å rydde unna ballen da Odd scoret.

Så var det en liten trøst at ikke Vålerenga passerte Viking etter hjemmetap for Molde.

— Ikke verdige

En frustrert Viking-trener møtte Aftenbladet etter kampen:

— I dag fortjente vi faktisk ikke poeng. Odd var ikke spesielt gode, men de var likevel bedre enn oss med en tøff kamp i beina. Med så lavt tempo, så mange balltap og lite sjanser var vi rett og slett ikke verdige poeng, erkjenner Jonevret.

Han var sint i pausen, og måtte skifte fra skjorte til t-skjorte under hvilen.

Han hadde planer om å bytte to spillere i pausen, men måtte endre på det da Iven Austbø ga beskjed om at han ikke kunne fortsette.

— Vi var litt bedre i andre omgang, men skapte dessverre ikke mye. Jeg ville vært fornøyd med ett poeng slik kampen utartet, men vi må vel innrømme at vi ikke fortjente det. I stedet får vi komme sterkt tilbake mot Sandefjord lørdag. Det tror jeg vi skal klare, sier han til Aftenbladet.

Les også

Molde slo sommerslapt Vålerenga

Kink i nakken

Keeper Iven Austbø pådro seg en kink i nakken tidlig i kampen, i en situasjon der ingen motspillere var involvert. Da pausen kom, ga han beskjed til Arild Østbø om å gjøre seg klar.

— Det ble bare verre og verre, men adrenalinet holdt meg gående. Så får vi se hvor lang pause jeg får. Håpet mitt er å spille allerede lørdag, men jeg har aldri hatt denne typen skader før, og aner ikke hvor lang tid det tar å bli frisk. Uansett viste Arild Østbø at han holder klasse, med en sterk andre omgang. Det er en god trøst, sier Iven Austbø, der han stavrer seg ut i spillerbussen, med tydelige smerter.

Og det var lite å si på at vertene tok alle poengene på Skagerak Arena. Selv om baklengsmålet kom etter slurv på egen halvdel, hadde Odd så mange store sjanser at seieren må kunne karakteriseres som fortjent. Iven Austbø reddet alene med Pape Pate Diouf før pause, og i andre omgang hadde erstatter Arild Østbø en nesten enda bedre parade da en upresset Diouf avsluttet fra kort hold.

Mets i trøbbel

Viking hadde rimelig bra kontroll på vertene den første halvtimen i sommerheten i Skien, men inviterte dessverre Odd i ledelsen på en forsvarstabbe. Det var ellers ballsikre Karol Mets som slurvet på egen banehalvdel, mistet ballen til Olivier Occean, som dermed hadde fri vei mot Iven Austbø. Viking-keeperen reddet forsøket fra canadieren på en glimrende måte, men Viking klarte ikke å få bort returen. Den ble plukket opp av Fredrik Nordkvelle, som takket og bukket og ga Odd ledelsen 1-0. Like etterpå var telemarkingene nære 2-0, da Pape Pate Diouf var først på innlegget fra Espen Ruud. Men Iven Austbø var lynraskt nede og hindret at Odd doblet.

Der og da var trener Kjell Jonevret rasende, forståelig nok, og irritasjonen og varmen i Skien tok såpass på svensken at han i pausen byttet fra finskjorte til blå t-skjorte.

Scoringen til Odd åpnet opp kampen og det siste kvarteret før pause var riktig så underholdende, med Odd som det beste laget, men Viking var ikke ufarlige på sine overganger. Et godt innlegg fra JonDadi Bödvarsson manglet en Viking-adressat i den andre enden for å ende i 1-1. ## Austbø ut, Østbø god

Viking startet altså andre omgang uten Iven Austbø i målet, det var Arild Østbø som fikk sine første 45 minutter på A-laget i 2015. Og Østbø leverte han. Først reddet han glimrende da Pape Pate Diouf sto helt alene ved bakerste stolpe på et innlegg fra høyre og like etterpå rykket han våkent ut utenfor 16-meteren og avverget en ny, stor Odd-sjanse.

Kjell Jonevret byttet også ut Steinthor Thorsteinssons 171 cm mot Kieffer Moores runde 196 ti minutter inn i sluttomgangen, for å få en mer ruvende mottakere på de lange oppspillene. Engelskmannen kom til en stor mulighet, som Sindre Rossbach slo til hjørnespark på overtid.

Men søndag ble det mye nesten. Jon Dadi Bödvarsson hadde en brukbar mulighet som endte i corner, men i det store bildet hadde Odd de fleste og største sjansene.

Hos Viking fikk Aleksander Solli sin A-lagsdebut ti minutter før slutt, da han erstattet Makthar Thioune. Solli spilte midtstopper i sluttminuttene og Joackim Jørgensen ble kjørt opp på midtbanen. Det resulterte dog bare i en stor sjanse, ved den nevnte Kieffer Moore.

Etter kampen fikk kaptein Indridi Sigurdsson gult kort.

Viking møter Sandefjord hjemme kommende lørdag.

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Odds BK
  3. Viking FK