Cristiano Ronaldo bytter klubb: Måten supporterne reagerte på drømmemålet, glemmer han aldri

– Jeg får frysninger av å tenke på det, sier Serie A-kommentator Rolf-Otto Eriksen.

Her takker Cristiano Ronaldo for applausen fra Juventus-fansen.
  • Nicholas Bergh

Torino, 3. april 2018: Real Madrid-back Dani Carvajal løfter ballen inn i Juventus-feltet. Ballen havner bak Cristiano Ronaldo, men han er nådeløs. Et klyv tilbake, et hopp og et brassespark i hjørnet. Cristiano Ronaldo – som blir pepet ut på omtrent alle bortebaner – får plutselig applaus fra Juventus-fansen.

– Å bli applaudert på Juventus Stadium, der så mange store fotballspillere har spilt, er et høydepunkt for meg. Det er noe som forblir i hjertet, sa Ronaldo etter kampen.

Tirsdag – 98 dager senere – bekreftet Real Madrid at Ronaldo (33) fortsetter karrieren i nettopp Juventus. Ifølge den spanske sportsavisen Marca er overgangssummen på 105 millioner euro (rundt 970 millioner kroner).

Viasat-kommentator og Serie A-ekspert Rolf-Otto Eriksen tror den stående applausen Ronaldo fikk i april kan ha spilt en rolle.

– Jeg får frysninger av å tenke på det. Det er mulig det var et eller annet der som gjør at Juventus ble veldig riktig for Ronaldo, sier Eriksen til Aftenposten.

Rolf-Otto Eriksen kommenterer Serie A for Viasat.

Store ambisjoner

For Juventus har ikke alltid virket som et opplagt valg. Den italienske storklubben har ikke vunnet Champions League siden 1996. Paris Saint-Germain og Manchester United har oftere blitt nevnt i sammenheng med den portugisiske målmaskinen.

Rolf-Otto Eriksen er imidlertid ikke overrasket over klubbvalget.

– Det handler nok litt om Juventus’ historie. Ronaldo blir hentet for å vinne noe. Jeg er helt sikker på at Ronaldo kommer for å vinne noe. Og da snakker jeg ikke bare om den åttende strake scudettoen (ligatittelen, journ.anm.), sier Eriksen.

Her feirer Cristiano Ronaldo sin femte Champions League-tittel. Fire av dem vant han med Real Madrid. Kan han klare å vinne flere i Juventus?

For årene 2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017 og 2018 har én ting til felles. Juventus ble seriemester i Italia. Signeringen av Ronaldo kan tolkes som et sterkt signal om klubbens ambisjoner i Europa.

– Ronaldo er en vinnerskalle av de helt sjeldne. Jeg mener han er best i verden til å være best når det gjelder. Det er den type spilleren Juventus har manglet for å ta det siste steget i Champions League, sier Eriksen.

Takker Real Madrid i følelsesladet brev

Laget å slå de siste sesongene har vært nettopp Real Madrid. Tirsdag tok de farvel med stjernespilleren som har vært svært viktig i de siste tre Champions League-triumfene.

– For Real Madrid vil Cristiano Ronaldo alltid være et stort symbol og en unik referanse for de kommende generasjonene. Real Madrid vil alltid være hjemmet hans, skriver Real Madrid i en pressemelding.

Cristiano Ronaldo slutter seg til et Juventus-lag fullspekket med stjerner. Her feirer to av dem - Paulo Dybala og Gonzalo Higuaín - en scoring mot Inter i april.

For Ronaldo er ni sesonger med eventyrlig suksess over. Det er blitt 450 mål, fire Champions League-titler, to ligatitler og fire gullballer. I et brev på Real Madrid hjemmeside tar Ronaldo farvel med klubben.

– Jeg føler kun enorm takknemlighet overfor denne klubben, fansen og denne byen. Jeg kan bare takke alle for kjærligheten og hengivenheten jeg er blitt møtt med, forteller Ronaldo.

Den italienske fotballsesongen er ventet å starte 19. august. Den helgen vil nok fotballverdenens øyner være rettet mot Ronaldo.