Fotball

Krever Neymar utestengt et halvt år

Barcelona er klaget inn til FIFA.

Luis Suarez (til venstre), Neymar og Lionel Messi har sammen vært en hit i Barcelona. Klubben måtte klare seg ute Luis Suarez i store deler av forrige sesong på grunn av suspensjon. Nå avgjør FIFA Neymars skjebne.

Neymars tidligere klubb Santos krever at stjernespissen skal utestenges i seks måneder for måten han forlot klubben til fordel for Barcelona i 2013. Ifølge GloboEsporte har Santos levert en klage til FIFA med krav om at Neymar utestenges, og klubben vil også ha 525 millioner kroner i erstatning fra den 23-årige spilleren.

— Spilleren bør utestenges fra alle offisielle kamper i seks måneder og bør nektes alle inntekter, direkte og indirekte, mottatt som del av overgangen, skriver Santos.

Les også

Neymar avslører: - Ja, jeg snakket med United

Ifølge nettstedet hevder den brasilianske klubben at Neymar opptrådte uærlig og at han brøt FIFAs disiplinærreglement da han byttet klubb og ble Barcelona-spiller.

Den brasilianske landslagskapteinen har vært involvert i flere kontroverser den siste tiden. I september besluttet en brasiliansk domstol at 380 millioner kroner av spillerens midler skulle fryses som følge av mistanke om skatteunndragelse.

Han kunne ikke spille VM-kvalifiseringskampene den siste uken som følge av utelukkelsen etter at han ble utvist i sommerens Copa America.

(©NTB)

Les også

  1. Rooney i fersk TV-dokumentar: - Jeg elsket å skrive dikt

  2. Barcelona slet uten Messi - satt på plass av Sevilla

Les mer om

  1. Spansk fotball