Haugen sa nei til kontraktsforslaget: - Jeg har fortsatt lyst å spille for Brann

— For meg er ingen dører stengt, sier midtbanemannen.

KAN FORSVINNE: Kontraktsforhandlingene mellom Brann og Fredrik Haugen (til v.) har ikke ført frem. Midtbanespilleren er ønsket i svenske Hammarby og kan forsvinne fra Bergen. Her er Haugen med Steffen Skålevik og Azar Karadas (med ryggen til). Foto: Ørjan Deisz

Fredrik Haugen har avvist Branns kontraktsforslag. Det bekrefter klubbens sportssjef, Rune Soltvedt, overfor BA.

Slik var Branns lønnstilbud til Haugen

Haugens agent, Tore Pedersen, skriver i en sms til BT at opplysningene er korrekte. Nå velger også spilleren selv å uttale seg i saken.

— Det stemmer at jeg har takket nei til et tilbud fra Brann, men for meg er ingen dører stengte for dem. Jeg har fortsatt lyst å spille for Brann , sier Haugen til BT.

Tilbudet midtbanespilleren har fått, skal etter det BT erfarer ikke plassere ham i Branns topplønnkategori. Haugen skal overfor Brann ha signalisert et ønske om forsiktig lønnsheving etter opprykket. Klubbens tilbud innebar i stedet lønnsnedgang.

— Jeg er ikke en fyr som kun tenker på penger, men jeg har en personlig økonomi å ivareta, sier Haugen.

Soltvedts svar om topplønn

Soltvedt i Brann svarer slik når han konfronteres med opplysningen om at Haugen ikke ble tilbudt topplønn:

- Jeg vil ikke kommentere hvor han er tilbudt å bli plassert. Han har fått et tilbud som plasserer ham der vi mener han fortjener å være.

Haugens telefon gikk varm da nyheten sprakk onsdag. Kontraktsforhandlingene med Brann, som mange vil snakke med ham om, har han vært lite involvert i.

— Tore (Pedersen) har ført dialogen med Brann. Det jeg kan si er at jeg har syv måneder igjen av kontrakten min her, ogfor meg er det alt for tidlig å si at jeg er ferdig i Bergen, sier Haugen.

Brann: - Strukket oss langt

Rune Soltvedt sier at Brann nå ser seg om etter mulige Haugen-erstattere.

— Er det aktuelt for Brann å komme med et nytt tilbud til Haugen?

— I utgangspunktet har vi gitt et maksimalt tilbud ut fra vår økonomiske situasjon. Hensynet til klubben må komme først, svarer Soltvedt.

Sportssjefen er bestemt på ikke å trå utenfor det nylig innførte lønnssystemet i Brann. Han ser det som «en del av gamet» at spillere takker nei til kontraktsforslag fra klubben.

— Vi er innforstått med at spillere kan takke nei, men vi er nødt å ta ansvaret for klubben og sette foten ned. Vi kan ikke strekke oss utover det systemet tillater.

Fredrik Haugen er årets spiller på BT-børsen - les intervju

Ned i lønn etter opprykk

I den nye lønnsmodellen til Sportsklubben, er makslønnen på 900.000 kroner, noe som er under Haugens nåværende grunnlønn. Dette ble gjenspeilet i tilbudet Brann kom med.

— Nå skal jo folk inn i den nye modellen. Jeg håper og tror Fredrik skal synes det å spille for Brann er så kjekt at han synes tilbudet er ok, sa Soltvedt til BT da tilbudet ble kjent. Haugens kontrakt løper til enden av juni. Selv om spilleren er åpen for å fortsette dialogen emd Brann, regner den sportslige ledelsen ham for å være tapt.

- Når han har sagt nei til dette tilbudet, og vi har strukket oss så langt vi kan, er sjansene minimale for at han kommer tilbake og sier han vil skrive under, mener Soltvedt.

BT har tidligere meldt at Haugen følges tett av svenske Hammarby. Storklubben fulgte ham fra tribuneplass på Stadion da Brann slo Bryne i slutten av september.

I sommer var også Aalesund lystne på midtbanemannens tjenester. Også den klubben har hatt representanter på plass for å følge Haugen i år.

Årets spiller

Fredrik Haugen ble kåret til årets spiller i 1. divisjon og topper BTs Brann-børs for sesongen. I intervjuet han gjorde da han mottok sistnevnte pris, ble han spurt om fotballfremtiden sin.

— Jeg vil ikke si så mye om det. Brann og agenten min snakker om fremtiden min. Det er hva jeg kan si, sa Haugen - og la til at han på sin side brukte tid på å tenke.

Tidligere i uken har Brann mistet en av Haugens midtbanekonkurrenter. Eirik Birkelund fikk ikke forlenget sin Brann-kontrakt.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde24193255213460
2Bodø/Glimt24136560312945
3Rosenborg24128453351844
4Lillestrøm24135641281344
5Vålerenga24133846321442
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk