Varsler endringer: Her er Høgmos fire jokere

Per-Mathias Høgmo sier han har flere strenger å spille på i bortekampen og bekrefter at det kan bli endringer i laget.

JOKER: Pål André Helland er en spiller som kan utgjøre en forskjell mot Ungarn.
  • Anders Pamer

Under fredagens pressekonferanse ble Per-Mathias Høgmo utfordret på om han hadde en «masterplan», et uventet spenstig trekk som kan slå ut til Norges fordel i søndagens returkamp i Budapest. Treneren bekreftet dette.

— Det er naturlig å gjøre en god evaluering nå, se på de spillerne som ikke startet – hva har vi – og så legge en ny slagplan.

Høgmo mener ungarerne ble slitne mot slutten av Ullevaal-kampen. Ungarn mønstrer mange store og tunge spillere, og Høgmo ønsker å utnytte det faktum at disse spillerne vil bruke lengre tid på å komme seg etter de 90 minuttene i Oslo torsdag.

— Uavhengig av resultatet, har vi vært inne på at det kan være gunstig å få inn friske bein. Det har vært litt av tematikken, og det er det nå også. Det fysiske aspektet vil være sentralt, sier han.

Han åpner med andre ord for å bytte på laget som tapte i Oslo. Det er i hovedsak fire høyaktuelle spillere:

• Sette Pål André Helland inn på kanten for å forbedre dødballene og å utfordre enda mer på siden og kunne slå innlegg.

• Skifte ut spissen som bare har scoret ett mål på 24 forsøk – Alexander Søderlund – med Marcus Pedersen , en spiller i scoringsform.

• Få plass til Martin Ødegaard , en gutt som kan gjøre det uventede på små flater og slå stikkere gjennom til spissen.

• Bruke formsterke Moi Elyounoussi på kanten, for å oppnå noe av det samme som man vil kunne få ved å bytte inn nevnte Helland.

Høgmo vil selvsagt ikke gå inn på noen av de kjente scenariene.

— Jeg ber om forståelse for at jeg ikke går nærmere inn på akkurat dette. Jeg tenker at vi har kompetanse som gjør at vi kan ha litt flere strenger å spille på.

Han står fast ved at han er fornøyd med flere elementer i kampen mot Ungarn:

— Fakta er at vi skapte seks-syv sjanser, noen av dem ekstremt store. Det må være nok til å score et mål! Så kan vi gjerne si at vi ikke er fornøyd med at vi får så lite ut av de dødballene. 16-0 i cornere og en del frispark fra sidene, da bør vi få mer ut av det.