Fotball

– Jeg er vanvittig glad for å gå til Horsens

Nå er Sivert Heltne Nilsen klar for sin nye klubb.

KLAR FOR NY KLUBB: Sivert Heltne Nilsen går fra Brann til Horsens. Foto: AC Horsens

 • Øystein Vik

Sivert Heltne Nilsen går fra Brann til AC Horsens. Det ble endelig avklart da Horsens fikk på plass de siste papirene i 12-tiden mandag. Klokken 15 ble bilder av Heltne Nilsen i Horsens-drakt offentliggjort av den danske klubben.

– Jeg er vanvittig glad for å gå til AC Horsens, hvor jeg virkelig har følt meg ønsket. Jeg gleder meg til å måle krefter med klubben og Superligaen, sier Nilsen i en melding på Horsens hjemmeside.

Midtbanespilleren var på Brann-trening mandag, men det var hans siste opptreden i rødt for denne gang. Allerede tirsdag er planen at han skal være på jobb for sin nye klubb.

– Jeg skifter til en klubb med et fantastisk stadion, gode folk rundt laget og en lidenskapelig trener med et engasjement som smitter. Det er min ambisjon å bidra så mye som mulig for å hjelpe med å få klubben høyere opp på tabellen, sier Nilsen videre.

Les også

«Salget av Sivert Heltne Nilsen ligner et svik»

Tre millioner kroner

Nilsen blir Horsens dyreste kjøp noensinne. Ifølge BA ligger overgangssummen på rundt tre millioner kroner.

Horsens-manager Bo Henriksen forteller at han har sett en haug med Brann-kamper for å kartlegge sin nye spiller.

– Sivert er en av de beste i Norge. Utover sine fotballmessige kvaliteter er han en leder, noe som er enhver treners drøm. Det at han er en som står frem og tar ansvar er den aller viktigste grunnen til at jeg har gjort alt jeg har kunnet for at denne overgangen skulle lykkes, sier Henriksen til BT.

På telefon dra Danmark forteller Henriksen om at Sivert Heltne Nilsen er en drømmespiller for ham og Horsens. En spiller han har tenkt å bygge laget rundt.

– Så er det heller ikke tvil om at én grunn til at Sivert har valgt oss, er at vi kan være et springbrett til noe større på sikt. Vi er en klubb som gjerne selger spillere, og jeg tror Sivert har potensial til noe større enn Danmark. Jeg tror han kan være en investering.

Hvorvidt Nilsen tar et steg opp eller ned i karrieren når han bytter ut Brann med Horsens, vil ikke Henriksen si noe om, men han tror det kan være lettere å komme seg ut i Fotball-Europa fra Danmark.

– Dansk fotball har solgt mange spillere til Holland, Belgia, England også videre. Nå skal vi utvikle Sivert til å bli enda bedre.

Les også

Brann-formannen følte seg tvunget til å selge Sivert Heltne Nilsen

Niendeplass så langt

I Danmark har Nilsen skrevet under på en femårskontrakt. Planen er at han skal bli i Horsens til sommeren 2023. Henriksen er klar over at Nilsen nå går fra serielederen i Norge til hans eget lag. Noe han beskriver som «fett» å få til.

– Brann sa nei noen ganger, og vi har betalt mer for en spiller enn vi noen gang har gjort før. Men det er også verdt det for en som Sivert, mener Henriksen.

Etter tre kamper spilt i den danske superligaen ligger Horsens på niendeplass med én seier, én uavgjort og ett tap. Horsens spilte mot Sønderjyske fredag. Da var Nilsen på tribunen, der han så sin nye klubb tape 2–0.

Les mer om

 1. SK Brann
 2. Eliteserien
 3. AC Horsens
 4. Dansk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Her er Sivert Heltne Nilsens nye fotballiv

 2. FOTBALL

  Heltne Nilsen: – Jeg følte meg vanvittig ønsket

 3. FOTBALL

  Ett år siden fotballsjokket: Nå har Sivert Heltne Nilsen byttet posisjon

 4. FOTBALL

  Stabæk prøvde nylig å kjøpe Sivert Heltne Nilsen. Hans danske klubb åpner for salg i sommer.

 5. FOTBALL

  Stort intervju: Heltne Nilsen om bråket, sin nye klubb og fremtiden

 6. FOTBALL

  Går opp i lønn når han forlater Brann