Gir seg på landslaget: – Har bygget seg opp over tid

RBK-keeper Andre Hansen kaller avgjørelsen «vanskelig, men ikke vanskelig likevel».

Rosenborgs keeper André Hansen sier torsdag at han er uaktuell for å spille mer på landslaget. Han står med bare tre landskamper.

– Å gå inn i en ny kvalik nå som reservekeeper... Det var en vanskelig avgjørelse for meg å ta telefonen til Lars Lagerbäck, ettersom det er artig å være med. Men sett opp mot hva man forsaker, som familie og at jeg har gått mye skole i tillegg, så var det ikke vanskelig, heller.

Det sier Andre Hansen til Adresseavisen, som torsdag kveld sa at han gir seg på landslaget.

Det var Nettavisen som omtalte saken først.

Hansen ga beskjed før forrige samling, og har siden storspilt for RBK. Det er da også dette som er hovedårsaken til Hansen gir seg: At han har vært med landslaget i over fem sesonger, og kun fått tre kamper.

– Dette handler ikke om skuffelse over ikke å få spille eller slike ting. Jeg har respekt for de avgjørelsene som tas. Men når jeg egentlig ikke har vært i diskusjonen om å være førstekeeper i noen av disse sesongene, da er ikke motivasjonen til stede. Jeg tipper jeg hadde fått en kamp eller to i 2017 om jeg hadde vært med på alle samlingene, men det har ikke så mye å si, utdyper han.

Småbarnsfar og juss

Hansen har gjennomført en juss-utdannelse ved siden av fotballen, og er i tillegg småbarnsfar. Han forteller at landslags-nei-et ikke har noe som helst betydning for klubbkarrieren:

– Nei, jeg håper å spille fotball i ti år til, jeg. Det handler ikke om det, sier han - som heller ikke sier at døra er stengt for all tid:

– Nå har jeg sagt at jeg har gitt meg, så vet man aldri om man får motivasjonen tilbake. Og finner jeg den tilbake, så handler det ikke bare om meg, heller, sier han.

– Men om Lars Lagerbäck ringer?

– Da tar jeg telefonen. Men igjen: Dette er noe som har bygget seg opp over tid. Jeg er mye borte med fotballen allerede, og har familie og en skolesituasjon ved siden av, sier Hansen.

Sjefsduoen: Lars Lagerbäck og Per Joar Hansen. Perry forstår RBK-keeperens avgjørelse.

Perry: – Respekterer valget

Assistenttrener for Norge, Per Joar Hansen, sier følgende om Hansens avgjørelse:

– Det er han som må ta den vurderingen. Han velger å foreløpig takke nei, og så er døren åpen om han har motivasjon og vil konkurrere igjen. Dette betyr ikke at døren er endelig stengt, forteller han til Adresseavisen.

Det var planen at Hansen skulle være med på landslagets treningskamper mot Makedonia og Slovakia.

Der var han veldig aktuell for en startplass, sier den tidligere Rosenborg-treneren.

– Han har hatt en fin sesong, prestert på veldig høyt nivå og vært Eliteseriens klart beste keeper. I tillegg har han gjort det bra i Europa. Samtidig har vi Rune Jarstein (Hertha Berlin, journ.anm.) som står fast i Bundesligaen, og Ørjan Nyland som står godt i Ingolstadt. I tillegg har Sten Grytebust vært god. Vi har fire veldig gode keepere, og har kanskje aldri hatt så mange gode samtidig, sier Per Joar Hansen.

– Forstår du valget?

– Ja, jeg respekterer alle sånne valg 100 prosent. André er en reflektert og klok mann. Han har familie og satser samtidig på en sivil karriere. Det er mye reising med landslaget, og det er en kabal som skal gå i hop. Man må kjenne 100 prosent motivasjon til å være med på landslaget, og om den ikke er helt til stede kan man ikke være med, sier Lars Lagerbäcks høyre hånd.