Nå har Bamba fått straffen for albueslaget

Norges Fotballforbund gir Daouda Bamba fire kampers utestengelse etter albueslaget på Tromsøs Simen Wangberg.

UTESTENGES: Bamba har fått fire kampers utestengelse etter albuen på Wangberg. Beklagelsen til Tromsø og media har virket formildende.

Det skriver de i en pressemelding tirsdag.

«[...] Albuen traff hodet til Wangberg med stor fart og kraft, noe som medfører stort skadepotensiale, og det medførte også at Wangberg måtte byttes ut. Det er på det rene at ingen i dommerteamet så den aktuelle episoden», heter det blant annet i disiplinærutvalgets begrunnelse.

Brann og Bamba møtte pressen mandag, og beklaget hendelsen. Det falt i god jord hos disiplinærutvalget.

«I formildende retning legges det vekt på at spilleren og klubben har beklaget hendelsen. Disiplinærutvalget ønsker å honorere Brann for å ta såpass klar avstand fra slike hendelser i fotballen.»

Brann skriver på sin nettside av verken Bamba, sportssjef Rune Soltvedt eller andre i klubben vil uttale seg om saken før etter onsdagens trening.

Straffen betyr at Bamba mister kampene mot Lillestrøm, Kristiansund, Haugesund og Rosenborg.

Kjetil Rekdal, for tiden eliteserieekspert for Eurosport, synes straffen er på sin plass.

– Fire kamper synes jeg er helt innenfor. Det er en stygg sak, en trist sak for alle parter, men Bamba er ikke kjent for grisespill eller stygge episoder. Det var et lite øyeblikk med utenksomhet og brutalitet, og sånne ting må tas.

Sammenligner med Coly-albuen

Utvalget trekker også paralleller til karantenen til Kristiansunds Aliou Coly, som i fjor høst ble utestengt i tre kamper etter å ha satt albuen i Branns Taijo Teniste.

«Selv om foreliggende sak har likhetstrekk med den saken, finner disiplinærutvalget at Bamba har handlet med enda større grad av forsett enn Coly. Det vises her spesielt til at spilleren satte albuen i ansiktet etter at spillerne endte oppå hverandre liggende på bakken, samt at han foretar en bevisst slagbevegelse med albuen.»

Rekdal mener Coly også burde blitt straffet med fire kampers utestengelse.

– Den burde vært hardere dømt. De to er ganske like. Det viktigste er uansett at det gikk bra med Wangberg.

– Må akseptere suspensjonen jeg får

Det var under kampen mot Tromsø på søndag at Brann-spissen slo albuen i ansiktet på Wangberg etter en duell. Dommeren så ikke hendelsen, og Bamba slapp fra det uten kort, mens Wangberg ble sendt på sykehus. Der ble det konstatert at Tromsø-kapteinen hadde fått en hjernerystelse.

Da Bamba møtte pressen mandag uttalte han følgende:

– Jeg så situasjonen igjen på video etter kampen, og det ser ikke bra ut. Det er trist at det skjedde. Jeg er lei meg overfor Simen. Jeg håper virkelig at han blir bra igjen fort.

– Jeg elsker fotball, og slike ting vil man ikke se på en fotballbane. Jeg må bare akseptere den suspensjonen jeg får, la spissen til.

Vil ha streng straff

Kenneth Dokken er spilleren med den lengste utestengelsen i en disiplinærsak i norsk toppfotball. I 2009 ble den daværende Odd-spilleren utestengt i syv kamper, etter å ha sparket ned en Aalesund-spiller uprovosert.

– Uavhengig av min egen straff mener jeg episoder som den med Bamba og Coly bør straffes hardere enn med tre kamper, sa Dokken til Aftenposten tidligere tirsdag.

Se episoden som Kenneth Dokken ble utestengt for i 2009: