Fotball

- Eikrem har noe spesielt

<p>Landslagsstjernene er imponerte over Magnus Wolff Eikrem (22), og tror han kan bli en av bidragsyterne i den kommende VM-kvalifiseringen.</p>

FotballNorge13.08.2012Foto: Morten Olsen, DigitalsportTrening Norge A foran landskampen mot HellasMagnus Wolff Eikrem Ola By Rise (L) - Roar Robinson Foto: Digitalsport

  • Lars Anders Vestad

ULLEVAAL : Han var med landslaget på Kings Cup i Thailand tidligere i år, men der deltok ingen av de norske utenlandsproffene.

Samlinga som begynte mandag er derfor hans første «skikkelige» med landslagsgutta.

– Det er artig. Vi får ikke trent og gjort så mye disse få dagene, men jeg skal prøve å vise meg fram fra min beste side, sier Wolff Eikrem til Romsdals Budstikke.

Spennende spiller

22-åringen har dominert i eliteserien både i fjor og i år, og mange mener han burde fått sjansen på landslaget for lenge siden.

Landslagets største profiler synes det var fullt fortjent at han fikk muligheten denne gangen.

– Han er en av de beste spillerne i serien, og har en moden spillestil. Det er tydelig at han har gått en ordentlig skole, sier Mohammed Abdellaoue.

Hannover-proffen mener det er viktig å ha ballsikre spillere på den norske midtbanen, og tror Eikrem kan få mange muligheter i den kommende VM-kvalifiseringen.

Imponert

– Konkurransen på den norske midtbanen er bra, men Magnus har noe spesielt ved seg. Han er veldig god offensivt, og ser muligheter andre ikke gjør. Dette viser han hver uke i serien, sier han.

Kaptein og Fulham-proff Brede Hangeland er også blant de som har latt seg imponere av MFK-spilleren.

Han er spent på å se ham i aksjon med flagget på brystet.

– Jeg har blitt veldig imponert av Magnus. Han er en fin spiller og en bra type, og virker å ha føttene godt plantet på jorda. Det var bare et spørsmål om tid før han ble tatt ut, sier han.

Hangeland mener midtbanespillerens potensial er udiskutabelt, og tror 22-åringen kan bli en viktig spiller for landslaget i tida framover.

– Han har det som skal til for å bli en meget god spiller for Norge. Han kan styre kamper, er unorsk i stilen og virker å ha tøffheten som trengs for å lykkes, sier han.

Kort tid

Onsdagens kamp mot Hellas blir siste mulighet til å vise seg fram før VM-kvaliken begynner.

I hvert fall for landslaget. Sjøl om tida er knapp, mener Norges kaptein at ungguttene har en gyllen mulighet.

– Alle de som er tatt ut til denne samlinga har potensial til å spille i kvaliken. Dersom Magnus gjør det bra, er vegen til en plass på laget kort. Det er spesielt å komme på landslaget for første gang, men det er viktig å huske at det fortsatt bare er fotball det er snakk om, sier han.

– Tatt steg

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen har fått mye kritikk for å ikke ha tatt ut Eikrem på landslaget tidligere.

Han beskriver imidlertid unggutten som en spennende spiller, som han har sett mye i aksjon de to siste sesongene.

– Han har blitt mer komplett enn han var for et år siden, og har tatt steg defensivt. Det viktigste er imidlertid at han beholder spisskompetansen sin, det kreative. Han må ikke miste den på bekostning av å rette på andre svakheter. Det er dette vi har manglet, og det kan bli viktig for oss, sier landslagssjefen, før han bekrefter:

– Magnus får naturligvis spilletid på onsdag, men jeg vet foreløpig ikke hvor mye det blir.

Avslappet

Hovedpersonen sjøl virket rolig og avslappet da han svarte på spørsmål fra pressen mandag. Han er fast bestemt på å gripe muligheten han har fått.

– Jeg har forhåpninger om å spille i kvaliken, men først må jeg gjøre det bra på samling og fortsette å levere for MFK. Det kommer mange viktige kamper framover, og mange gode muligheter til å vise seg fram, sier han.

Les også

  1. Eikrem: - Opp til meg selv

  2. Drillo satte Eikrem på benken mot Hellas

Les mer om

  1. Herrelandslaget fotball