Norsk landslagsprofil solgt til Kina for rekordsum

Isabell Herlovsen forlater LSK Kvinner.

Isabell Herlovsen er klar for kinesisk fotball.

LILLESTRØM: Spissen er klar for Jiangsu, som spiller i den kinesiske toppserien. Ifølge Romerikes Blad har Herlovsen signert en ettårskontrakt, og hun vil være på plass i klubben mot slutten av neste uke.

I Kina venter millionlønn, og en ny hverdag.

– Jeg har vært veldig lysten på å komme meg ut igjen. Det var egentlig en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg er tross alt 28 år, man vet ikke hvor mange flere slike muligheter som kommer. Det er klart de økonomiske betingelsene er bra, men jeg gjør ikke dette for pengenes del. Dette blir en fantastisk utfordring, både på og utenfor banen, sier Herlovsen til rb.no.

Les også

Martin Sjögren blir sjef for kvinnelandslaget

Overgangsrekord

Herlovsen kom til LSK Kvinner fra franske Lyon i 2011. Der har det blitt fire seriemesterskap (2012, 2014, 2015 og 2016) og tre cuptriumfer (2014, 2015 og 2016).

Klubben har tidligere takket nei til et bud fra Bayern München på 28-åringen.

Ifølge Romerikes Blad får LSK godt betalt for fjorårets toppscorer i toppserien, og summen skal være høyere enn det Caroline Graham Hansen (Wolfsburg) og Ada Hegerberg (Lyon) er solgt for.

– Jeg ser dere spekulerte i at overgangssummen var over en halv million. Det stemmer. Den er godt i overkant av det, sier Simon Mesfin til Romerikes Blad.

Han er tidligere sportssjef for LSK Kvinner, og har hjulpet både klubben og Herlovsen i forhandlingene.

Kristine Skuland Nilsen, som er daglig leder i LSK Kvinner, sier at «det er den høyeste overgangssummen som er blitt betalt for en norsk kvinnelig spiller ut av Norge noen gang.

Les også

Suksesstreneren gir seg: - Det har vært en fantastisk reise

Mange borte

LSK Kvinner har mistet mange av profilene fra fjorårets mesterlag. Lene Mykjåland, Eirin McNulty, Marte Berget, Celine Pettersen, Marita Skammelsrud Lund, Marit Sandve og Lill Yvonn Karlsrud har alle lagt opp, mens Sherida Spitse har signert for FC Twente og Emilie Haavi skal spille for amerikanske Boston.

PS: Herlovsen kommer ikke til å spille for landslaget i 2017. Dermed går EM uten storscoreren.