Dårlige Tromsø-minner

<p>Slaven-spiller Aljosa Vojnovic (23) hadde sin dårligste kamp i Norge borte mot Tromsdalen.</p>

aljosa-lead
csabacsizmadia-lead
josipomrcen-lead

LANGNES: Onsdag klokken 14.20 landet NK Slaven Belupo Koprivnica i Tromsø. Én av spillerne har vært der før, nysigneringen Aljosa Vojnovic (23). Vojnovic som kom til NK Slaven for en måned siden, spilte for Raufoss i tre måneder i 2007. Da var han med å spille 1-1 mot Tromsdalen i Tromsø, den dårligste kampen hans i Norge ifølge han selv.

– Det var den verste kampen i perioden jeg spilte i Norge, men likevel var det et viktig poeng, sier Vojnovic.

LES OGSÅ: Rekker neppe kampen | Slavens målgarantist

Håper på uavgjort

Denne gangen er ikke 1-1 et dårlig resultat i Tromsø.

– Scorer vi i hvert fall ett mål, er det et godt utgangspunkt, og vi håper på uavgjort. Samtidig så vi TIL-Dinamo Minsk-kampen, og jeg må innrømme at det blir en tøff jobb, sier Vojnovic.

Assistenttrener i NK Slaven, Josip Omrcen, har studert TIL nøye og håper NK Slaven kan få med seg uavgjort til returoppgjøret i Kroatia.

– Tromsø er veldig aggressive og et godt organisert lag, så det kommer til å bli en tøff kamp. Uavgjort for oss vil være et veldig godt resultat, sier assistenttreneren, som er fullstendig klar over TILs tidligere prestasjoner mot langt større lag enn NK Slaven.

Frykter Moldskred

– Vi kjenner til suksessen Tromsø har hatt i europacupen tidligere, men vi har spilt i Uefa-cup de siste tre årene og gjort gode prestasjoner der, minner Omrcen om.

Og én spiller har NK Slaven spesielt bitt seg merke i.

– Vi la spesielt merke til nummer fire (Morten Moldskred red.anm.) da vi så videoopptak av kampen mot Dinamo Minsk. Han var banens beste spiller og vi må forsvare oss godt mot han, sier Omrcen.

– Hvordan vil dere forsvare dere mot en så hurtig spiller?

– Vi har et godt forsvar, slår Omrcen fast.

Én av dem som får oppgaven med å stoppe Moldskred, er den ungarske forsvarsspilleren Csaba Csizmadia som spilte 12 landskamper i perioden 2007-2008, da han spilte for østerrikske SV Mattersburg.

– Vi har sett video fra sist kamp mot Dinamo Minsk. Tromsø er et godt lag, og vi er nødt til å få med oss et bra resultat, sier Csizmadia.

– Hva er et godt resultat for dere?

– Seier, svarer ungareren lurt.