Fotball

Ber Zlatan om tilgivelse etter dopingbeskyldninger

— Dypt beklagelig det jeg sa, sier den tidligere landslagssjefen.

Zlatan Ibrahimovic ble beskyldt for doping, men har nå fått en klar unnskyldning. Foto: BENOIT TESSIER, REUTERS/NTB SCANPIX

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy

Den svenske fotballstjernen Zlatan Ibrahimovic har truet med søksmål etter Ulf Karlssons antydninger om at Zlatan har vært dopet.

Fredag kom unnskyldningen fra Karlsson, den tidligere svenske landslagssjefen i friidrett. Han har skrevet et brev til Zlatan som er publisert av det svenske nyhetsbyrået TT.

«I debatten uttrykte jeg meg både utydelig og uheldig om Zlatan Ibrahimovic. Jeg forstår nå i ettertid at det jeg sa kan oppfattes slik det gjorde, og det er dypt beklagelig. Det var ikke hensikten. Jeg vil derfor be Zlatan og andre som kan ha tatt dette ille opp om unnskyldning for mine insinuerende uttalelser», skriver Ulf Karlsson.

 • Sett denne? Obs! Dette er noe så uvanlig som skryt til NFF

«Jeg har alltid stått opp mot all form for doping. Jeg håper at mine dårlige formuleringer i dette tilfellet ikke skader oppfatningen om Zlatan, som jeg anser å være den største fotballspilleren vi har hatt i landet vårt».

«Ti kilo med muskler»

Zlatan ble beskyldt for å ha brukt ulovlige dopingmidler under sin tid i Juventus. Ulf Karlsson begrunnet det med at den svenske fotballstjernen gikk opp mer enn ti kilo på et halvt år da han spilte i Juventus.

— Jeg tror han dopet seg, sa Karlsson under en diskusjon med den tidligere høydestjernen Stefan Holm og den tidligere svenske landslagssjefen i ishockey, Bengt Åke Gustafsson.

Karlsson sa også at han anser doping innen fotballen som mer vanlig enn mange skulle tro.

— Fotballspillere blir ikke testet så ofte som individuelle utøvere. Zlatan la på seg ti kilo med muskler på et halvt år i Juventus. Det er umulig å gjøre det på så kort tid. Albin Ekdal gikk opp åtte kilo i samme klubb. Jeg tror at den kulturen fortsatt levde i Juventus på den tiden, sa Karlsson til Nya Wermlands-Tidningen.

Kraftige reaksjoner

Zlatans agent Mino Raiola reagerte kraftig.

— Denne mannen har gjort et stort feilgrep. Vi kommer til å stevne ham. Jeg er ingen ekspert på svensk lov, men vi har en svensk advokat. Vi trenger ikke å opplyse om hvem det er. Det kommer lenger frem i tid, uttalte Raiola.

Nå har de fått unnskyldningen, så spørs det om det er nok.

 1. Les også

  Zlatans agent er rasende etter dopingbeskyldninger

 2. Les også

  Svensk friidrettssjef: - Zlatan var dopet

 3. Les også

  Stjernene klønet det til i Champions League: - En rotekveld uten like

 4. Les også

  13 magiske Suarez-minutter

Les mer om

 1. Fransk fotball
 2. Zlatan Ibrahimovic