Fotball

Moratas kraftfulle heading vekket Chelsea

Det var lite Boxing Day-glede å se hos Chelsea før pause, men Álvaro Moratas hodestøt tidlig i annen omgang banet vei for 2-0-seier hjemme mot Brighton.

Marcos Alonso og Álvaro Morata scoret målene for Chelsea i 2-0-kampen mot Brighton. Tim Ireland / AP / NTB scanpix

Stamford Bridge-publikumet måtte vente tålmodig på romjulsfesten. Brighton kom med en defensiv plan som lenge fungerte optimalt, men i det 46. minutt kunne hjemmefansen endelig juble.

Morata fant hull i gjestenes ellers så robuste forsvar og stanget inn sitt tiende Premier League-mål. I forkant slo César Azpilicueta et perfekt innlegg. Den spanske duoen trives svært godt sammen på banen. Azpilicueta har assistert hele seks av Moratas ligamål denne sesongen.

Morata måtte for øvrig stå over 0-0-kampen mot Everton lille julaften. Med spissen tilbake lyktes Chelsea også foran motstanderens mål.

1-0-scoringen blåste liv i en kamp som hadde vært uten de store høydepunktene. Fem minutter senere var Chelseas playmaker Eden Hazard svært nær å doble ledelsen, men skuddet gikk like utenfor lengste stolpe.

Les også

Hat trick-Kane med flere rekorder i årets siste kamp

Nok en heading

Etter en cornerkanonade la til slutt Marcos Alonso på til 2–0 etter en times spill i Vest-London. Spanjolen kom seg fri fra oppasseren på første stolpe og headet hjørnesparket til Cesc Fàbregas i nettmaskene.

Målet kom etter Chelseas ellevte corner i kampen.

Antonio Conte må ha gitt klar beskjed i pausen. I annen omgang var Chelsea-spillerne aggressive, spesielt da de ikke hadde ballen i laget. Det gjorde livet langt surere for Brighton.

De første 45 minuttene lyktes gjestene fra sørkysten til fulle med å kneble Chelsea. De lå kompakt og nektet hjemmelaget å komme til de virkelige store sjansene.

Les også

Historien om Boxing Day: Fire kamper verdt å minnes

Løskrutt

Det skal også sies at Chelsea ikke gjorde det lett for seg selv. De blåkledde virket uinspirerte fra start og var lite kreative i sitt offensive spill. Skuddforsøkene før pause kan ikke beskrives som noe annet enn løskrutt.

Kampbildet skulle forandre seg markant i annen omgang.

Chelsea ligger på tredjeplass med 42 poeng. Det er ett poeng mindre enn Manchester United på plassen foran, mens det skiller hele 13 poeng opp til Manchester City på tabelltoppen. Serielederen møter Newcastle onsdag.

Etter 20 kamper ligger Brighton på 12.-plass med sine 21 poeng.

Les mer om

 1. Premier League
 2. Chelsea FC
 3. Engelsk fotball

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Her tror Sørloth at han har scoret sitt første Premier League-mål

 2. FOTBALL

  90-tallshelt refset Manchester United etter det avgjørende øyeblikket

 3. FOTBALL

  Chelsea reddet av grov dommertabbe mot Cardiff

 4. FOTBALL

  Først fikk Chelsea-stjernen gult kort for filming. Sekunder senere kranglet han på seg rødt.

 5. FOTBALL

  Chelsea snudde til seier og rykket fra Manchester United

 6. FOTBALL

  Chelsea snublet: Gavepakke til Solskjær