Fotball

Mener RBK-kampen er klart viktigere enn landskampen

Jørgen Skjelvik var den store overraskelsen i Høgmos tropp.

I HØGMOS TROPP: Jørgen Skjelvik er tatt ut til neste ukes landskamper mot Hviterussland og Tyskland.
  • Birger Løfaldli
    Adresseavisen

TRONDHEIM: Etter å ha mottatt gladmeldingen om landslagsuttaket ser Jørgen Skjelvik (25) mest frem mot torsdagens kvalikkamp med RBK.

— For meg personlig er Austria Wien-kampen klart viktigere enn landskampen mot Tyskland, sier han til Adresseavisen.

- Vi er favoritter

— Du kan godt si at vi er favoritter mot Austria etter 2-1 borte. Det er et godt utgangspunkt, men jobben må gjøres. Vi må vinne her hjemme og helst ikke slippe inn mål. Vi er favoritter og har stor tro på at vi kan spille ut det laget.

Mandag ble landslagstrener Per-Mathias Høgmos uttak til neste ukes kamper mot Hviterussland og Tyskland kjent. Blant flere nåværende og tidligere Rosenborg-spillere var Jørgens Skjelviks navn på listen.

— Det var en hyggelig overraskelse. Jeg var litt forberedt, ettersom Kåre (Ingebrigtsen) har en jevnlig dialog med landslagsledelsen. Jeg visste at det kunne komme, men det er alltid gøy å bli tatt ut.

Tror ikke på spilletid

Privatlandskampen mot Hviterussland spilles onsdag, mens Norge tar imot Tyskland til VM-kvalifiseringskamp på Ullevaal neste søndag. Skjelvik har ingen tro på at han får spilletid der.

— Det er en forferdelig tøff motstander. Jeg får bare ta de minuttene jeg skulle få mot Hviterussland, så får vi satse på at guttene gjør jobben mot Tyskland. Haitam (Aleesami) har spilt alle de siste kampene og gjort det bra, så jeg ser ingen grunn til at det skal bli gjort noen endringer der.

På RBK-treningen tirsdag ettermiddag pådro både Skjelvik og Pål André Helland seg en smell i låret, etter sammenstøt med Jonas Svensson og Alex Gersbach.

Les også

  1. Berisha-brødrene valgte Norge foran Kosovo

  2. Sportsdirektøren i franske Rennes: - Ødegaard kommer ikke

Lårhøne på trening

— Vi fikk en lårhøne begge to. Det smeller litt på trening, ingen problemer, sier Helland.

— Det var en duell med Jonas. Han er en betongkloss, men det er ingen store greier. Ingen fare for noen ting, sier Skjelvik.

- Hvordan vil du oppsummere sesongen så langt for din del?

— Det har vært en stabil og god sesong. Vi har spilt mange kamper, mange gode kamper og tatt mange poeng. Det har vært en god sesong for meg og laget.

Hansen-fremgang

Mens Skjelvik og Helland er kampklare og i godslag, trener fortsatt kneskadde André Hansen alternativt. RBKs førstevalg i mål har imidlertid i halvannen uke vært i trening på Lerkendal-gresset.

Han er fortsatt ikke spilleklar etter kneskaden, men ser klar fremgang. Hansen håper å kunne trene for fullt i etterkant av landslagspausen.

— Det er vanskelig å si når jeg er tilbake i troppen. Plutselig går man litt fort frem og må gå to steg tilbake. Jeg håper å være i full aksjon på feltet i uka rundt Stabæk-kampen (11. september). Det betyr ikke at jeg er spilleklar da, men at jeg kan begynne å stå i mål igjen.

Les mer om

  1. Europa League
  2. Pål André Helland
  3. Rosenborg BK
  4. Jørgen Skjelvik