Fotball

Knottemerker på brystkassa

<p>Plzen-keeperen etterlot seg tydelige spor på brystkassen til Jim Larsen.</p>

Trondheim 20110727.RBK-Viktoria Plzen. Rosenborg tar imot Viktoria Plzen i tredje kvalifiseringskampen til Champions League. Rosenborgs Jim Larsen og RBK nede for tellingen. Rosenborg tapte 0-0 mot PLzen onsdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / Scanpix Scanpix

 • Øivind Presthus

Trondheim 20110727.RBK-Viktoria Plzen. Rosenborg tar imot Viktoria Plzen i tredje kvalifiseringskampen til Champions League. Rosenborgs Jim Larsen og RBK nede for tellingen. Rosenborg tapte 0-0 mot PLzen onsdag kveld på Lerkendal stadion i Trondheim.Foto: Ned Alley / Scanpix Scanpix

Rosenborg gjennomførte en rolig restitusjonsøkt i solskinnet på Lerkendal i formiddag. Fotballtennis og noen enkle styrkeøvelser var programmet for startelleveren fra Plzen-kampen, og Jim Larsen fikk muligheten til å pleie kroppen etter mange tøffe dueller i de siste kampene.

I går var det Viktoria Plzen's reservekeeper Michal Danek som delte ut juling til dansken. Mot slutten av kampen forsøkte Larsen og nå en ball inne i feltet i jakten på utligning, og Danek kom ut med knottene først og traff Larsen i brystkassen.

— Han traff meg med rett i brystet, og jeg har tydelige merker etter knottene hans , sier Larsen og viser frem 3 striper på brystkassen som er omtrent ti centimeter lange.

Etter situasjonen løp Larsen bort til dommer Matej Jug fra Slovenia, og viste frem sporene av «overfallet». Hos dommeren fikk han ikke gehør, men TV-seerne kunne tydelig se resultatet av stemplingen. Larsen ønsket ikke å bli tatt bilde av i forbindelse med knottemerkene etter treningen i dag.

Snytt for straffespark

Jim Larsen viste nok en gang mot Viktoria Plzen at han er en kriger på fotballbanen, da han var med og kjempet for utligning i sluttminuttene på Lerkendal. Han mener dommeren burde gitt han et straffespark i situasjonen der han ble stemplet i brystet.

- Keeperen får alltid beskyttelse fra dommerne i feltet, men i denne situasjonen var det han som stemplet meg. Hadde dette skjedd på banen hadde jeg fått frispark, og jeg mener det skulle blitt dømt straffe i denne situasjonen , mener Larsen.

Selv om sporene etter knottene til den tsjekkiske keeperen er stygge å se på, så ble ikke midtstopperen skadet i duellen.

- Jeg merker ikke noe til det i dag, bortsett fra sporene. Når det gjelder den hofteskaden jeg har slitt med, så går også det fint, selv om jeg følte litt på den underveis i kampen i går , sier Larsen.

Usikker Skjelbred

På lørdag skal Rosenborg spille mot Sogndal på bortebane, og Larsen sier han er klar til ny kamp. Verre er det med Per Ciljan Skjelbred som fikk seg en kraftig smell i hodet da han ble obstruert i kampen i går.

- Han følte seg ikke bra i dag tidlig, og holdt seg hjemme fra treningen. Vi må vurdere det etter treningen i morgen, men jeg håper Per blir klar til Sogndal-kampen , sier RBK-trener Jan Jönsson.

Daniel Fredheim Holm gjennomførte nok en god trening på Lerkendal i dag, og er trolig med i troppen som reiser til Sogndal.

svp://98597?view=ap

— Ekstra tenning foran returoppgjøret

Les mer om

 1. Champions League

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Ciljans dystre Lerkendal-avskjed

 2. FOTBALL

  Ciljan spiller ikke

 3. FOTBALL

  - For dårlig

 4. FOTBALL

  - Kan ha blitt snytt

 5. FOTBALL

  &laquo;Biffen&raquo; tålte steken

 6. FOTBALL

  Lustig: - Vi skaper nok