NFF nærmer seg Drillo-erstatter

Hallén: Når september er over, har vi et klart bilde.

President i NFF, Yngve Hallén, til høyre, er godt i gang med jakten på Egil Drillo Olsens etterfølger.

STOCKHOLM (Aftenbladet): Landslagssjef Egil Drillo Olsen gir seg etter et eventuelt sluttspill i Brasil neste år. Mislykkes Norge i å ta seg til VM, er Drillo ferdig i jobben etter høstens fire kvalikkamper.

Så langt har Norges fotballforbund vært ordknappe når det gjelder hvem arvtakeren blir. Ståle Solbakken, som først ble ansatt, men siden takket nei til landslagsjobben og Djurgården-trener Per-Mathias Høgmo er navnene som oftest har blitt nevnt.

Gjennomgang

— Vi ønsker ikke å kommentere navn nå, det vil ta fokus vekk fra Brasil-VM. Det er fortsatt mulig, sier fotballpresident Yngve Hallén, vel vitende om at Norge er seks poeng bak leder Sveits i kvalifiseringsgruppeen og to bak Albania på andreplass, en plassering som kan gi play off-kamper.

Men ledelsen i Norges fotballforbund er i full gang med jobben for å finne Drillos etterfølger. Akkurat nå jobbes det ifølge Hallén med å lage en kravspesifikasjon som forteller hvilken type trener som er foretrukket, altså hvilke egenskaper vedkommende skal ha.

— Vi (styret i NFF) har allerede hatt en gjennomgang og skal ha en grundig gjennomgang denne måneden, sier Hallén, som i går reiste sammen med den norske landslagstroppen til møtet med Sverige på Friends Arena onsdag.

Semb har liste

Det er hele styret i forbundet som formelt ansetter landslagssjefen, men toppfotballsjef Nils Johan Semb og generalsekretær Kjetil Siem, samt Yngve Hallén og Bjarne Berntsen (visepresident) er sentrale i prosessen før styret behandler saken.

- Nils Johan og folkene hans (administrasjonen) har kontroll på markedet, sier Hallén.

I tilfelle den nåværende situasjonen skulle endre seg, som at Drillo skulle bli sykmeldt en lang periode, har Semb en liste over kandidater som kan ta over jobben.

Klart bilde etter september

Hallén vil altså si minst mulig om hvilke typer som er aktuelle.

— Det har vært en tradisjon for å velge norsk og det er en fordel med erfaring fra nordisk fotball. Men det trenger ikke bli sånn framover.

- Når kan det skje noe?

— Det kan bli en ansettelse før et sluttspill, det kommer an på hvilken situasjon vedkommende er i, sier Hallén.

Han legger til:

- Når september er over, har vi et klart bilde.

PS: Styret i Norges fotballforbund består av disse: President: Yngve Hallén, visepresident topp: Bjarne Berntsen, visepresident bredde: Mette Christiansen, styremedlemmer: Kjartan Berland, Arne Aambakk, Klara Stensvåg, Eli Arnstad, Hans Olav Karde.