Fotball

To gule er rødt, Nicki Bille!

KOMMENTAR: Rosenborg må markere hva klubben forventer av de som får spille i rosenborgdrakten, skriver Adresseavisens kommentator Kjetil Kroksæter.

I TRØBBEL: Nicki Bille Nielsen ble vraket fra RBKs tropp etter at han var involvert i en voldsepisode i København. Foto: NTB scanpix

 • Kommentator
 • Kjetil Kroksæter

Hva mener du? Si din mening i kommentarfeltet under!

Per Joar Hansen kunne nok ønsket seg enn helt annen oppladning til kveldens kamp i Bodø enn den Nicki Bille skaffet ham.

Mye tyder på at den kontroversielle dansken ikke har klart å styre temperamentet sitt under en nattlig påskevandring i København. Nå skal Nicki Bille få lov til å gi sin forklaring og vi skal avvente Rosenborgs egen "etterforskning", før dommen felles. Men hvis beskrivelsen i danske aviser stemmer og RBK-spissen blir siktet for vold mot politiet, så ligger han tynt an.

KOMMENTATOR: Adresseavisens Kjetil Kroksæter. Foto: Rune Petter Ness

Sist den energiske dansken blamerte seg på byen, fikk han gult kort av Rosenborg. Beskrivelsene av overtrampet i København ligner ganske mye på det som skjedde i Trondheim en september-natt i fjor. Det skal i så fall kvalifisere til et nytt gult kort. Alle vet at to gule blir rødt. Det vil i strengeste fall si at Rosenborg løser spissen fra kontrakten.Rosenborg viste menneskelige hensyn og lot nåde går for rett sist Nicki Bille gikk over streken. Klubben skal ha ros for sin krisehåndtering. I stedet for å sette ham på dør, valgte de å hjelpe dansken til å ta tak i problemene sine ved å formidle trening i sinnemestring. Hjelpen var ledsaget av en skarp advarsel om at gjentakelse ikke aksepteres.

Det virket som løsningen hjalp, for tipsstrømmen inn til vår redaksjon om denne spillerens gjøren og laden tørket inn til null. Og det skal sies at den strømmen var ganske stri en periode.

Egentlig er Nicki Bille en snill gutt som tar stor plass både på og utenfor banen — og som av og til mister hodet.

Hvis beskrivelsen av det som skjedde i København natt til skjærtorsdag stemmer, så innebærer det brudd både på regler og tillit.

Tildragelsen er et klart brudd på den tilliten og avtalen han fikk med Rosenborg i høst.

Les også

Mini: - Ikke gi Bille sparken

Det er brudd på klubbens verdigrunnlag.Det er langt på vei et svik overfor medspillerne når han skaper så mye uro i forberedelsene og må utelates fra troppen.

Hvis det var betydelige mengder alkohol med i bildet så nær opp til kamp, gjør det ikke saken bedre.

Jeg ser at sportslig leder Erik Hoftun legger listen lavt for hva Rosenborg kan tolerere. Han bekrefter dermed det som ble uttrykt sist Nicki Bille var i trøbbel.

I denne situasjonen kan ikke RBK-ledelsen skjele til at Alexander Søderlund sliter med formen, at Alexander Sørloth er skadet og at de har bruk for Nicki Bille som spiss. Ikke skal det bety noe at Nicki Bille er en stor publikumsfavoritt og salgsplakat heller.

Her handler det om å markere hva klubben forventer av de som får spille i rosenborgdrakten.

Hva mener du? Bør Nicki Bille få fortsette i Rosenborg?

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Nicki Bille upopulær i nok en klubb: - I sitt eget selvbilde ble han for stor for klubben

 2. FOTBALL

  Hoftun: - Listen ligger lavt for Bille

 3. FOTBALL

  Tidligere RBK-stjerne forlot banen etter å ha kranglet med tilskuere

 4. FOTBALL

  Nicki Bille vraket fra Rosenborg-troppen

 5. FOTBALL

  Mini: - Ikke gi Bille sparken

 6. FOTBALL

  Spillerne fikk munnkurv om Bille