Fotball

Deilas svenske stjerneskudd glitret for Celtic

Ronny Deilas lag videre i cupen.

Svenske John Guidetti. Foto: Digitalsport

John Guidetti scoret sitt første mål i Celtic-trøya onsdag og beviste at han kan bli en meget nyttig tilvekst for klubben. Ronny Deilas lag slo Hearts 3-0 i ligacupen.

Det svenske stjerneskuddet ble innleid fra Manchester City på overgangsvinduets siste dag for å gi mer pondus til Celtic-angrepet. Onsdag viste 22-åringen litt av det han kan tilføre det skotske mesterlaget.

Halve første omgang var spilt på Celtic Park da Guidetti fikk avslutte fra god posisjon i straffefeltet. Ballen føk i mål bak Hearts-keeper Neil Alexander til 1-0. Store og sterke Guidetti var i det hele tatt meget frisk i hjemmelagets angrep og skapte gang på gang trøbbel for gjestene.

Ronny Deila fikk en opptur onsdag kveld. Foto: NTB scanpix

Viktig seier2-0-målet var det imidlertid veteranen Kris Commons som sto for. Han gjorde ingen feil da Celtic fikk straffe 11 minutter ut i annen omgang. 3-0 kom nærmest umiddelbart etterpå og var et selvmål signert Adam Eckersley.

Onsdagens seier var av det meget viktige slaget for Ronny Deila. Misnøyen med telemarkingen har vært stor den siste tiden som følge av Celtics svake innledning på sesongen.

— Deila vil komme under et voldsomt press med tap onsdag. Fansen har begynt å miste troen på ham, sa BBC-reporter Liam McLeod til NTB før møtet med Hearts.

Det kunne endt annerledes onsdag. Hearts fikk straffespark ti minutter ut i annen omgang da Osman Sow ble felt. Sow prøvde selv å utligne fra 11-metersmerket, men skjøt over. Rett etter fikk Celtic straffe og punkterte kampen.

Arbeidsro

Nå kan Deila puste ut og se fram til noen dager med betydelig større grad av arbeidsro enn om Celtic hadde røket ut av cupen. Neste oppgave for den skotske storklubben er ligamøtet med St. Mirren kommende lørdag.

Celtic er i øyeblikket nummer fire i den skotske eliteserien, fem poeng bak serieleder Dundee United.

Stefan Johansen var tilbake i Celtics startoppstilling onsdag etter å ha stått over sist helgs ligakamp mot Motherwell på grunn av en muskelskade. Jo Inge Berget var på sin side ikke med i troppen. (©NTB)

Les mer om

 1. Internasjonal fotball
 2. Celtic FC

Flere artikler

 1. FOTBALL
  Publisert:

  Johansen med to målgivende i Celtic-avansement

 2. FOTBALL
  Publisert:

  Svenske reddet dagen for Deila

 3. FOTBALL
  Publisert:

  Celtic lekte seg til semifinale

 4. FOTBALL
  Publisert:

  Deilas spiss fikk advarsel etter provoserende kommentarer

 5. FOTBALL
  Publisert:

  Stjernespiss hyller Ronny Deila

 6. FOTBALL
  Publisert:

  Deila vurderer å vrake stjernespissen