Fotball

Trenerlegende slutter som Lazio-trener etter to dager

Marcelo Bielsa (60) trekker seg som Lazio-trener kun to dager etter at han signerte kontrakten med hovedstadsklubben.

Marcelo Bielsa gir seg etter to dager i klubben.
  • Marius Dahl

Det tok den 60 år gamle trenerlegenden Marcelo Bielsa to dager før han forlot klubben. Det likte hovedstadsklubben dårlig.

Onsdag ble argentineren bekreftet som ny Lazio-sjef etter Stefano Piolis avskjed i april. Fredag — én dag før han offisielt skulle starte i jobben - meldte Corriere dello Sport at Bielsa ikke tar over klubben likevel. Før han i det hele tatt hadde kommet til Roma.

— Vi er forbauset over avgangen til Marcelo Bielsa, som er et klart brudd på avtalen vi skrev forrige uke, skriver Lazio i en pressemelding fredag morgen. Nå varsler Lazio - ifølge italienske medier - å ta saken til retten, mot den mystiske treneren som går under kallenavnet "El Loco".

Trakk seg etter én runde

Det kallenavnet har han ikke fått uten grunn.

For et knapt år siden, i august 2015, takket han for seg foran et måpende pressekorps etter at hans Marseille tapte 1-0 mot Caen på åpningsdagen i Ligue 1. Siden har han ikke trent noen klubb. De som gledet seg til å se den eksentriske treneren i Serie A, fikk dermed drømmen knust selv om 60-åringen beholder ryktet sitt.

Påtroppende Manchester City-manager Pep Guardiola har tidligere uttrykt sin beundring for argentineren, som til tross for en imponerende rekke storklubber på CV-en fremdeles er uten titler i Europa. I 2004 ble han olympisk mester med det argentinske landslaget.

Var ryktet som Argentina-sjef

Han har tidligere trent Argentina, Chile, Athletic Bilbao, Espanyol og nå senest Marseille, men har også vært linket til å ta over Argentina igjen etter Gerardo Martinos avgang i kjølvannet av finaletapet mot Chile i sommerens Copa América.

Simone Inzaghi fortsetter dermed som sjef for Lazio etter å ha rykket opp i staben da Pioli ble avskjedighet i april. Inzaghi har tilbragt de siste årene som sjef for ungdomslaget til den italienske storklubben og vil sannsynligvis ikke bli Lazios sjef på permanent basis.

Les mer om

  1. Internasjonal fotball
  2. SS Lazio