Tottenham herjet med Stoke: Nekter å gi opp tittelkampen

Harry Kane og Dele Alli med to mål hver.

Harry Kane sendte Tottenham i føringen mot Stoke mandag kveld. Her jubler han sammen med Jan Vertonghen.
  • Daniel Røed-Johansen

Tottenham nekter å gi seg i gullkampen i Premier League. Med 4-0 over Stoke mandag kveld kneppet de inn to poeng på Leicester, som spilte 2-2 mot West Ham dagen før.

Med fire ligarunder igjen skiller det nå fem poeng mellom lagene.

Tottenham har vært i fryktinngytende form den siste tiden, og leverte igjen en nærmest prikkfri kamp. Som lag leverte de en forestilling med enorm insentitet og høy kvalitet, og lagets profiler sto igjen frem.

Christian Eriksen og Erik Lamela var toneangivende, og Harry Kane og Dele Alli ble begge tomålsscorere. Med 24 mål er Kane ligaens toppscorer.

— Vi er klare til å legge press på Leicester. Vi tror vi kan klare det. Leicester er fem poeng foran oss, men vi har kortet ned avstanden, sier Harry Kane til Sky Sports.

- Vi kjemper fortsatt

Fem poengs avstand er mye med fire gjenstående kamper, men Tottenham-fansen drømmer nå om et svært etterlengtet ligagull.

— Leicester City - we're coming for you, runget det fra Tottenham-fansen ettersom målene rant inn mot Stoke.

— Nå er det spenning igjen. De legger press på Leicester. Dette blir en herlig avslutning, sier Petter Myhre i TV 2-studioet.

— Det var en fantastisk kamp, og jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. Vi kjemper fortsatt. Drømmen vår er å kjempe og legge press på Leicester, sier Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

Les også

Pochettino: - Spillerne fortjener hver sin statue hvis vi vinner

Drømmestart

Dele Alli satte inn to mål mot Stoke.

Allerede etter seks minutter så vi tegn til det som skulle komme på Britannia Stadium. Erik Lamela spilte en genial pasning gjennom til Kane, som for én gangs skyld var litt uheldig med mottaket og ikke greide å overliste Shay Given i Stoke-målet.Etter ni minutter var Given imidlertid sjanseløs. Fra utsiden av sekstenmeteren skrudde Kane ballen vakkert i mål.

Det aller meste handlet om Tottenham, og rett før pause banket Christian Eriksen ballen i tverrliggeren alene gjennom med keeper.

Tottenham fortsatte å styre, og etter havlspilt 2. omgang kom fem innholdsrike minutter som punkterte kampen:

  • 67 minutter: Eriksen finner Dele Alli i bakrom med en utsøkt pasning. Alene med keeper er Tottenham-stjerneskuddet iskald og øker til 2-0. * 70 minutter: Dele Alli kommer alene med keeper og ser ut til å gjøre alt riktig. Men etter å ha rundet Given, setter han ballen i stolpen på åpent mål!
  • 71 minutter: Lamela spiller fri Kane, som enkelt kan sette inn sin andre scoring for dagen og dermed øke til 3-0. Herfra og ut var det bare et spørsmål om hvor stor seieren ville bli. Og etter 82 minutter kom 4-0-scoringen. Eriksen fant Dele Alli, som med en glimrende volley sørget for å bli tomålsscorer.

Dermed sendte Tottenham ut et nytt skremmeskudd mot Leicester. Med fire kamper igjen lever fortsatt håpet om den første ligatittelen siden 1961 for Lonodn-klubben.

— Det ga oss litt ekstra energi da Leicester avga poeng i går. Forhåpentligvis kan vi gjøre dem litt nervøse, sier Christian Eriksen.

— Dette var en av de beste prestasjonene våre denne sesongen. Leicester avga poeng og det har kriblet i beina etter å spille. Jeg måtte vente hele halvannen dag, sier en krigsklar Harry Kane.

Hør siste utgave av Aftenpodden Sport:

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk