Fotball

Jerv-profil: - Robstad er klar for høyere nivå

Ohi Omoijuanfo (20) forstår lite hvis ikke et lag prøver å hente Henrik Robstad (24) etter sesongen.

  • Herman Folvik

JERV — KRISTIANSUND 0-1

— Henrik er en veldig god spiller. Han holder høyere klasse enn 1.divisjon og er klar for å spille i større serier. Han har eliteserienivå inne, sier Ohi Omoijuanfo, som debuterte i Tippeligaen for Lillestrøm i en alder av 16 år.

Det utløste rabalder i Vindbjart da Robstad forsvant til Jerv før 2014-sesongen, som Steinar Pedersens første forsterkning i Jerv. Siden har han sikret opprykk til 1.divisjon med Grimstad-laget og gjør en god figur for et lag som jakter kvalikplass til eliteserien.

— Jeg har det veldig fint i Jerv. Det har blitt veldig mange morsomme kamper med dette laget, sier Robstad.

- Blant ligaens beste

Mot Kristiansund var kristiansanderen nære et drømmemål på volley, men det gikk ikke helt veien, som alt annet for Jerv denne kvelden. Robstad hadde også flere innlegg som bare ble småfarlige.

— Han er blant ligaens beste venstrebacker. Jeg blir veldig overrasket om ingen snapper opp han før neste sesong. Da har de ikke fulgt med i timen, sier Ohi Omoijuanfo, som er usikker på om han selv blir i klubben neste år.

Etter to setninger på spørsmål om hvordan vurderer sine egne prestasjoner har vært i år, innrømmer Robstad at han gjort sine saker.

— Det har jo gått bra, selv om det er vanskelig å vurdere sine egne prestasjoner, sier den 24 år gamle lysluggen.

Les også

Jerv-spiller: - Vi er mye bedre enn Kristiansund

— Store ambisjoner

Den tidligere Start-spilleren satser på å ta tiden til hjelp for å få realisert sine mål på fotballbanen.

— Jeg håper alle i Jerv har ambisjoner om eliteseriespill. Mine ambisjoner er veldig store, men jeg er tålmodig. Man vet aldri i fotballen, men jeg har det veldig godt i Jerv. Men en dag skal jeg spille i eliteserien, sier Robstad.

Jerv-trener Steinar Pedersen var i sin tid en meget habil forsvarsspiller i Lillestrøm, Start, Borussia Dortmund og IFK Gøteborg. Han er fornøyd med Robstads innsats etter 25 runder denne sesongen.

— Han har gode relasjoner med Andreas Hagen foran seg og gir jernet hver gang. Han har spilt mange kamper og man vet hva man får, sier Pedersen og legger til:

Spennende høst

— Jeg synes Henrik er en veldig god spiller, og han kommer til mange situasjoner som vi ønsker å sette han opp i, forteller Jerv-treneren.

Jervs tap mot Kristiansund gjør det Ranheim er av poeng dersom trønderne slår Hødd søndag kveld. Robstad gleder seg til innspurten.

— Det blir mange gøye kamper. Vi skal slå kraftig tilbake mot Bryne neste kamp. Det er ikke noe krise å tape i dag, men det er kjedelig å legge ned så mye innsats, for å stå igjen med ingenting.

Etter Bryne borte venter Brann i Bergen for Jerv. Avslutningsvis står Nest-Sotra, Bærum og Follo på programmet til Grimstad-laget.

Les også

  1. Bunnsolid Hangeland imponerte i Palace-triumf

  2. Jarstein og Skjelbred fortsetter oppturen

  3. Röslers Leeds fikk stryk av Middlesbrough

Les mer om

  1. Fotball 1. div
  2. FK Jerv
  3. Kristiansund BK