Fotball

Her er scoringen som holder Liverpool inne i gullkampen

Rød jubel på nyttårsaften.

Tidlig mål ga Liverpool-seier i toppoppgjøret mot Manchester City.

Giorginio Wijnaldums nikk i det 8. minutt ble kampens eneste mål da Liverpool slo Manchester City 1–0 i årets siste Premier League-kamp.

Seieren i storkampen på Anfield gjør at Liverpool feirer nyttår alene på 2.-plass, seks poeng bak Chelsea og fire foran lørdagens motstander.

Les også

Dårlig nytt for Liverpool: Coutinho mister toppkampen

Manchester City innledet kampen friskt, men en perfekt Liverpool-kontring satte tonen for resten av første omgang. Adam Lallana stormet fram på venstresiden og skrudde ballen inn i midten, der Georginio Wijnaldum knuste Aleksandar Kolarov i lufta og nikket den i hjørnet.

Giorginio Wijnaldum nikker inn Liverpools ledermål i storkampen mot Manchester City.

Scoringen ga hjemmelaget masse energi og lot til å gjøre gjestene usikre. Manchester City brukte lang tid på å komme i gang og hadde ikke en avslutning på mål i første omgang.

Sløste

Les også

Disse 68 Premier League-spillerne er fritt vilt

Det var ikke veldig mange store Liverpool-tilbud heller, men det var bare en dårlig førsteberøring av Roberto Firmino som gjorde at han ikke kom alene med keeper på James Milners framspill i det 28. minutt.

Anfield-publikum kunne lene seg til at det er sju år siden Liverpool tapte en hjemmekamp i Premier League etter å ha ledet ved pause, og rødtrøyene fortsatte å styre tidlig i annen omgang.

Lallana fant Nathaniel Clyne inne i feltet, men igjen spolerte en dårlig førsteberøring det som ville vært en stor sjanse.

City-press

I det 54. minutt noterte Sergio Agüero gjestenes første avslutning mellom stengene, og plutselig lignet Manchester City på seg selv. Pep Guardiolas menn overtok fullstendig kommandoen og skapte vanskeligheter for vertene.

Jürgen Klopps lag har scoret flest mål (46) av alle i første halvdel av Premier League-sesongen, men den siste halvtimen måtte laget først og fremst vise at det kan forsvare seg.

Det gjorde Liverpool med stor dyktighet. Laget ble ubønnhørlig trykket tilbake, men holdt City unna de store sjansene. Simon Mignolet holdt nullen for tredje gang siden han overtok keeperplassen, og uten å bli satt på virkelig store prøver.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City22182254134156
2Liverpool21136255183745
3Chelsea23128346182844
4West Ham United22114741301137
5Arsenal2011273325835
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. Manchester City
  3. Liverpool FC