Fotball

Tromsøgutten pøser inn mål for L/K: – Går for opprykk og toppscorertittel

Aleksander Lenning (28) er i sitt livs form. Etter overgangen til Lyngen/Karnes har han scoret 13 mål på fem kamper.

SCORINGSMASKIN: Her jubler Aleksander Lenning for L/K-scoring.
  • Øyvind Sivertsen
    iTromsø

Spissen fra Tromsø forlot Krokelvdalen til fordel for divisjonskollega Lyngen/Karnes tidligere i sommer. Torsdag kveld scoret han tre mål da L/K vant 5–0 over Ishavsbyen i 4.-divisjon.

– Det var en veldig kontrollert kamp fra vår side. Vi styrte fra første spark på ballen. I andre omgang dabbet det litt av. På 5–0 tok vi det rolig den siste halvtimen, sier Aleksander Lenning til iTromsø.

Han har nå 13 scoringer på fem kamper for serieleder Lyngen/Karnes. Totalt har han 23 scoringer og 19 assists denne sesongen. Altså 42 målpoeng.

– Det er OK, det, sier 28-åringen med et smil.

Les også

Eventyrlig landslagsopplevelse i Asia: – Vi var som popstjerner

Kompisduell

Tidligere lagkamerat i Kroken, Mats Tunstad er toppscorer i divisjonen med 25 mål.

– Når det går så bra, må jeg vel gå for toppscorertittelen. Det hadde vært artig å komme forbi Mats, men han kommer til å score mange mål han også. Jeg håper at vi blir nummer en og to på scoringstabellen. Mats er en god kompis og en veldig god spiller, forteller Lenning.

Lyngen/Karnes leder nå 4.-divisjon med 43 poeng - seks foran Skarp på andreplass.

– Det hadde vært veldig artig å kjempe om seriegull og opprykk. Vi har spilt veldig god fotball de siste kampene, sier Lenning.

Skarp har imidlertid to kamper færre spilt, og møter Stakkevollan i kveld kl. 19.15 - en kamp som itromso.no skal sende direkte.

– Det er så klart mye press på Skarp. Det blir spennende å se om de får problemer mot Stakkevollan - som er et godt lag når de er fulltallige, sier Lenning.

Les også

  1. Tidligere Italia-proff Steinar Nilsen har ett viktig råd til Genoa-klare Brage

  2. I dag var Espejord tilbake i full trening etter marerittskaden: – Det var j..... artig å spille igjen

Seriefinale?

Den tidligere TIL-junioren har aldri før scoret så mye mål.

– Det er ingen tvil om dette er min beste scoringssesong. Tidligere spilte jeg litt lenger bak på banen og på kanten. Jeg er i min beste alder og må gjøre det nå, dersom jeg skal spille på et høyere nivå igjen, sier Lenning, som tidligere har spilt i 2.-divisjon for TIL 2.

Arne Teigen

Han har kontrakt med L/K ut årets sesong.

– Ambisjonene er først og fremst å rykke opp med L/K, så får vi se om vi klarer å stable på plass et godt lag neste sesong, sier Lenning.

30. september kommer Skarp på besøk til Geitnes kunstgress. Det blir fort en seriefinale.

– Det kan godt hende at de snubler før, men det hadde vært veldig artig om det ble en skikkelig seriefinale i Lyngen med en veldig fin ramme rundt kampen. Det hadde vært spennede å være med på en slik match, sier Aleksander Lenning.

Les mer om

  1. Lyngen
  2. 4. divisjon
  3. Tromsø
  4. Fotball