Latskap eller genialt av Nike?

Nikes tredjedrakter denne sesongen er et deprimerende skue.

Chelsea.
  • Eivind Aarre

Det har vært en liten trend de siste sesongene, med at andre- eller tredjedraktene til flere lag med samme draktprodusent har vært til forveksling like - utenom klubblogo og sponsor.

Dette toppet seg i høst, da Nike lanserte tredjedraktene til ni av Europas storklubber samtidig. Det eneste som skilte draktene til Chelsea, Tottenham, Manchester City, Roma, Inter, Paris Saint-Germain, Galatasaray, Barcelona og Atletico Madrid var fargene, logoen og sponsoren.

Designerne har altså trykket på kopiknappen åtte ganger etter å ha laget den samme drakten - med det samme kamuflasjemønsteret i stoffet.

Les også

En herlig bok med draktnostalgi

Nike vil hevde at dette er en del av deres «global branding». Noen vil også si at dette kun er noen tredjedrakter. Jeg synes uansett at dette er en uheldig utvikling. Jeg har også merket meg at flere supportere reagerte da draktene kom. Særlig Chelsea- og Tottenham-supporterne - som begge har sett sitt lag skifte til Nike foran denne sesongen - er svært lite begeistret over hvor like draktene egentlig er.

Uniformeringen ligner veldig på hvordan Nikes førstedrakter også har begynt å ligne på hverandre.

Dessverre virker det for meg som ambisjonen om å levere unike og flotte drakter etter hvert har forlatt Nike. En kan spørre seg om fokusethos dem har skiftet over fra hvordan draktene ser ut til hvor funksjonelle stoff og passform er.

Les også

Premier League-draktene: Liverpool kommer best ut

Jeg synes i hvert fall dette er en trist utvikling. En gigant som Nike bør kunne sette av flere penger til utivkling av drakter som supporterne setter pris på, og som klart skiller seg fra rivelenes drakter.

Pumas 23 svarte drakter for 17/18-sesongen.

Det er ikke bare Nike som trykker på kopi-knappen når de lager andre- eller tredjedrakter. I høst lanserte Puma 23 drakter for lag over hele verden - alle i svart, og alle mistenkelig like.

Se draktene her.

Hva synes du? Legg inn kommentar nederst på siden!