Fotball

Ojo og Huseklepp drillet som spisspar

<p>Kan starte sammen på topp mot dumpekandidat Stabæk mandag.</p>

Ojo Huseklepp
  • Kim Bøyum

(BRANN STADION): Branns supportere venter i spenning på Erik Huseklepps re-debut borte mot Stabæk mandag. Lørdag ble den hjemvendte bergenseren drillet sammen med Kim Ojo på topp under formasjonstreningen inne på Stadion. Tidvis spilte den antatte startelleveren noe som minnet mest om en klassisk 4-4-2-formasjon, i perioder gjaldt den vanlige 4-2-3-1. — Laget er ikke tatt ut ennå, men det ser ut som det blir Kim og jeg på topp, der jeg ligger litt bak ham. Det tror jeg kan bli veldig bra. Han er sterk i duellene og flink til å ha folk på seg, og så kan jeg jobbe rundt ham , sier Huseklepp til bt.no.

- Vil gjøre meg bedre

Kim Ojo uttrykte etter Vålerenga-kampen mandag at han gledet seg stort til å få spille med Erik Huseklepp. Begeistringen er ikke blitt mindre i løpet av treningsuken.

— Det virker som om vi skal spille sammen sentralt, og jeg er sikker på at det blir glimrende. Erik er rask og teknisk, og jeg tror han vil gjøre meg enda bedre. Han kan støtte meg der fremme. Erik er en spiller som ønsker å angripe, og da er det naturlig at det blir noen endringer i måten vi spiller på, mener nigerianeren.

Med Huseklepp på plass, betyr det at minst én av dem som startet Vålerenga-kampen, må plasseres på benken. Trolig blir det Kristoffer Barmen. Fredrik Nordkvelle ser ut til å bli trukket ned ved siden av Tomasz Sokolowski sentralt på midtbanen.

Aktuell i fire roller

Skarsfjord lot assistentene lede lørdagens økt, og tok selv plass høyt oppe på tribunen for å studere det som skjedde på gresset. Han vil ikke bekrefte at Huseklepp spiller sammen med Ojo på topp mot Stabæk.

— Erik kan brukes i alle de fire offensive rollene våre. Vi kan også variere underveis i en kamp. Hvis vi bruker Erik sentralt bak Kim, vil han gå oftere i bakrommet enn de andre spillertypene vi har brukt i den rollen, sier Skarsfjord.

Det er nok flere trenere i eliteserien som misunner ham duoen Ojo/Huseklepp.

Begge behersker flere ting, som å møte og å gå i bakrom. Begge kan stusse gjennom den andre, selv om det trolig blir Kim som stusser til Erik oftest , sier treneren.

Huseklepp gleder seg stort til å komme i gang for fullt.

— Formen er okei. Kampen mot Stabæk blir den første på lenge, så jeg graver meg ikke ned om ikke alt fungerer med en gang. Men jeg skal gi alt! lover den hjemvendte.

Antatt Brann-lag: Piotr Leciejewski – Birkir Sævarsson, Markus Jonsson, Zsolt Korcsmár, Erdin Demir – Tomasz Sokolowski, Fredrik Nordkvelle – Amin Askar, Erik Huseklepp, Bentley – Kim Ojo

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm1283124111327
2Molde1181222111125
3Viking136342417721
4Strømsgodset126242020020
5Bodø/Glimt115422214819
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien