Fotball

Vålerenga utspilt med én mann mindre

<p>— Vi hadde vunnet uten utvisning, mener VIF-treneren.</p>

kaland
  • Thomas Nystrøm

HØNEFOSS-VÅLERENGA 1-0:

Det røde kortet til Simon Larsen midtveis i 2. omgang skulle bli sjebnesvangert for VIF. Det som til da hadde vært et jevnspilt oppgjør, ble nå nærmest enveiskjøring mot Lars Hirschfeld. Og Mats Kaland ble matchvinner for Hønefoss med en strålende heading minutter etter utvisningen.

— Vi hadde vunnet uten den utvisningen , mener VIF-trener Martin Andresen.

— Vi hadde fått kampen inn i akkurat det sporet som vi ønsket, og jeg var klar med to bytter da dette skjedde. På det tidspunktet var vi i ferd med å sette inn støtet offensivt for å ta seieren, forteller Andresen, som sier han ikke fikk med seg Klanens kristiske tilrop om at han må trekke seg.

- Nå er fokus på å hente ny forsvarspiller, samt å få folk tilbake i form etter skader. Vi regner fortsatt med å ligge i toppen av tabellen utover høsten, spår Martin Andresen.

VIF ble spilt veldig lave de første minuttene, av et Hønefosslag som gikk hissig til verks fra start. Sjokkseieren mot RBK sist, et utsolgt AKA Arena og Vålerenga på motsatt halvdel, skapte en naturlig nerve i kampen, som vertene ville utnytte maksimalt.

Hjemmelaget kom dog ikke nærmere enn nestensjanser. VIF red av stormløpet og våknet til liv, men med unntak av at Morten Berre fikk heade uforstyrret mot mål fra 10 meter etter en stuss, ble det skapt lite på siste tredjedel av banen.

Enorm dobbeltmulighet for VIF

Halvtimen var spilt da Sigurdsson prøvde å drible som bakerste mann. Morten Berre smalt ballen på innsiden av stolpen. Returen gikk rett på hodet til Marcus Pedersen. Ballen hadde nå retning mot krysset, men smøg seg såvidt utenfor treverket.

Fem minutter før hvilen fikk Magnussen satt hodet på et godt innlegg fra Mora, men igjen havnet ballen såvidt på feil side av nettmaskene.

Rett etter pause fikk Kevin Larsen en kjempesjanse rett foran mål, men bommet på ballen etter en smart frisparkvariant og frispilling fra Riski.

Rødt kort Simon Larsen

Kvarteret i 2. omgang glemte gjestene å sikre seg bakover. Hønefoss stormet i kontring med mange spillere, og Simon Larsen måtte til slutt ty til ulovlige handlinger for å stoppe navnebror Kevin Larsen. Og med gult fra før ble Simen sendt i dusjen av dommer Johnsen, uten de store prostestene fra Oslo-laget.

– Det er klart jeg føler skyld ovenfor gutta for tapet i dag, innrømmet Larsen etter matchen.

- Jeg skjønte med en gang at det ble rødt da dommeren blåste, men jeg føler meg samtidig veldig uheldig i situasjonen. Vi hadde grei kontroll, og jeg visste hva jeg skullle gjøre der. Men så klarer jeg ikke å komme meg unna når han krysser rett foran meg. Veldig kjedelig, sukket den unge Enga-stopperen.

VIF i oppløsning

Det skulle bare bli verre for Vålerenga. Kun minutter etter det røde kortet vant Mats Kaland en hodeduell mot Martin Pusic, som nå var trukket ned som stopper, etter et perfekt innlegg fra Groven på venstrekanten. Hirschfeld var sjanseløs på headingen fra kort hold. Vertene var i ferd med å ta nok en stor skalp og sendte hjemmepublikummet til himmels.

– Jeg lukket øynene, lot det stå til og håpet jeg skulle treffe mål, forteller Kaland om sin første nettkejnning for sesongen.

Hæstad og Anene ble byttet inn for gjestene, men det hjalp ikke blåtrøyene nevneverdig. For Hønefoss styrte resten av oppgjøret som de ville, og var nærmere 2-0 enn Vålerenga var utligning.

Les også

  1. Frode Lafton i 500

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking1163221111021
3Molde9612179819
4Strømsgodset105231615117
5Aalesund94231011-114
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien