Fotball

Telegraph: I dag kan Giggs erstatte Moyes

David Moyes får sparken som manager i Manchester United i dag, ifølge Daily Telegraph. Avisen hevder klubbveteranen Ryan Giggs skal overta ansvaret ut sesongen.

Ryan Giggs (t.v.) overtar det midlertidige manageransvaret i Manchester United etter David Moyes (t.h.), ifølge Daily Telegraph.

Ryktene om Moyes' avgang spredte seg som ild i tørt gress 2. påskedag. Flere britiske medier meldte at skotten ville få sparken i løpet av kort tid. Daily Telegraph skriver at det skjer tirsdag. Moyes skal ikke lenger ha tillit blant spillerne og har «mistet garderoben».

Etter sist helgs nederlag for Everton mistet han også støtte hos Glazer-familien, som eier klubben.

– Jeg frykter for ham. Jeg har ikke snakket med noen i klubben i dag (mandag). Vanligvis kommenterer de ingenting, men de må avklare posisjonen hans raskt, sa Sky Sports' ekspert og tidligere United-back Gary Neville.

Les også

- Den mest krevende jobben i verdensfotballen

Moyes overtok etter legendariske Alex Ferguson sist sommer. Han fikk en seksårskontrakt, men har hatt en tung debutsesong på Old Trafford. Det er ventet at han vil få ett års etterlønn. Moyes har hatt en årslønn på 4 millioner pund (40 millioner kroner).

Butt blir assistent

Daily Telegraph skrev sent mandag kveld at Giggs skal ha det midlertidige manageransvaret resten av sesongen. Han har klubbrekorden for flest spilte kamper og har også hatt en trenerrolle under Moyes.

Les også

Én av disse kan overta Manchester United

Nicky Butt, som tidligere spilte på midtbanen for United, blir Giggs' assistent. Han har vært i trenerapparatet til reservelaget.

Flere store trenerprofiler er nevnt som mulige erstattere for Moyes fra neste sesong. Nederlands landslagssjef Louis van Gaal, Borussia Dortmund-trener Jürgen Klopp og Atlético Madrid-trener Diego Simeone skal være de heteste kandidatene.

Trolig må også Steve Round, Jimmy Lumsden og Phil Neville fra støtteapparatet forlate klubben sammen med Moyes, mens det er usikkert om keepertrener Chris Woods får fortsette.

Svak sesong

United har fire kamper igjen av sesongen, men er uten sjanse til å havne blant de fire beste og få muligheten til spill i neste sesongs Champions League. Rødtrøyene ligger på en skuffende sjuendeplass.

Les også

Hevder Moyes kan få sparken innen 24 timer

Søndag gikk klubben på et 0-2-tap mot Moyes' tidligere arbeidsgiver Everton. Klubbens gjenstående kamper er mot Norwich, Sunderland, Hull og Southampton.

Laget mislyktes også i de hjemlige cupene og ble slått ut i kvartfinalen i Champions League av tittelforsvarer Bayern München.

(©NTB)

SPORTSDØGNET:

Les mer om

  1. Engelsk fotball
  2. Manchester United