Fotball

RBKs styreleder mener Bille må tåle støyen

— Man kan ikke utnytte kjendisstatusen sin kun i perioder hvor alt går på skinner.

- Jeg synes ikke synd på ham, og Nicki vil til slutt få som fortjent i denne saken, sier Ivar Koteng til Adresseavisen. RICHARD SAGEN

 • Ole K. Sagbakken

Styreleder i RBK, Ivar Koteng, mener Nicki Bille Nielsen må tåle støyen i kjølvannet av byturen i København.

— Man kan ikke utnytte kjendisstatusen sin kun i perioder hvor alt går på skinner, og ikke forvente at det vil bli oppmerksomhet også når det går i motbakke. Jeg synes ikke synd på ham, og Nicki vil til slutt få som fortjent i denne saken, sier Koteng til Adresseavisen etter et møte med klubbledelsen.

- Ikke svart-hvitt

– Samtidig er ikke saken helt svart-hvitt. Det er ikke bra at en person oppfører seg slik, men jeg har selv mistet førerkortet en gang for å ha kjørt for fort. Og ble ikke sparket fra jobben av den grunn.

Mandag var Rosenborgs styreleder av de første som snakket med mediene etter at arrestasjonen av Nicki Bille Nielsen ble kjent i Danmark. I dagene etter har det stormet rundt spissen, som på klubbens anbefaling er blitt værende hjemme.

Les også

Her kjører Bille-agent vekk etter skjebnemøte med RBK

Nå kan utfallet bli alt fra avskjedigelse, suspensjon, bot eller «full frifinnelse». I så fall kan Bille Nielsen være aktuell allerede søndag.

Onsdag var Koteng innom brakka for å snakke med Tove Moe Dyrhaug, sportslig leder Erik Hoftun og organisasjonssjef Trond Alstad. Koteng sier at styret ikke kommer til å legge seg veldig bort i avgjørelsen i «Bille-saken», uansett hva klubbledelsen bestemmer seg for.

– Det er den administrative ledelsen som har skaffet til veie informasjonen, og som kjenner saken best. Jeg og styret blir orientert om alt som skjer i saken, men det vil overraske meg om det blir kalt inn til ekstraordinært styremøte i løpet av de neste dagene. Det gjøres det en god jobb i klubbledelsen og den riktige avgjørelsen blir fattet til slutt, sier Koteng.

Ikke skadet omdømmet

Styrelederen sier han ikke har fulgt alt som har blitt skrevet om saken i mediene. Han innrømmer at det er en «vanskelig sak», men tror ikke den vil skade Rosenborgs omdømme:

– Interessen har vært enorm stor. Men jeg tror ikke dette vil gjøre noe med omdømmet vårt. Rosenborg er en klubb som består av mange mennesker, som overalt ellers, og dette handler om hvordan vi behandler folk, sier Koteng.

SPORTSDØGNET

Les mer om

 1. Eliteserien
 2. Rosenborg BK

Relevante artikler

 1. FOTBALL

  Nicki Bille vraket fra Rosenborg-troppen

 2. FOTBALL

  Hoftun: - Listen ligger lavt for Bille

 3. FOTBALL

  RBK-lederen taus om Billes fremtid

 4. FOTBALL

  Mini: - Ikke gi Bille sparken

 5. FOTBALL

  Hoftun holder RBK-tilhengerne på pinebenken

 6. FOTBALL

  Nicki Bille solgt til fransk klubb