Fotball

Vaagan Moen vil tilbake på landslaget

<p>Lillestrøm-spilleren tenker på det nærmest daglig.</p>

Dublin, Irland 20101115.Petter Vaagan Moen går til spillerbussen etter å ha landet på Dublin lufthavn mandag. Onsdag spiller Norges fotballandslag treningskamp mot Irland.Foto: Erlend Aas / Scanpix Foto: Aas, Erlend

  • Mattis Røhne

Petter Vaagan Moen har spilt sju sesonger i eliteserien – to for HamKam og fem for Brann. Etter et mislykket år i Queens Park Rangers har han veldig lyst til å dominere i eliteserien, være en viktig brikke og bidra sterkt for sin nye klubb på Lillestrøm. Vise at han er en god fotballspiller.

Han startet da også svært så bra da han scoret tre mål for «Kanarifuglene» i treningskampen mot seriemester Molde.

– Jeg fikk en god følelse mot Molde. Det er godt å være i en klubb og føle seg inkludert og kunne bidra i både trening og kamp, sier Hamar-gutten, som føler seg som en viktig spiller på Åråsen.

Landslaget er målet

Midtbanespilleren har 18 U21-landskamper og ni A-landskamper for Norge. Han innrømmer at det er et mål å komme tilbake på landslaget gjennom gode prestasjoner for Lillestrøm.

– Tenker du landslagsspill?

– Det gjør jeg hele tiden. Jeg er veldig lysten på mer landslagsspill, men vet at det må komme som en konsekvens av at jeg spiller godt for Lillestrøm, sier Petter som har fått trøye nummer 10 hos «Kanarifuglene».

– Har blitt bedre

Oppholdet i Queens Park Rangers karakteriserer Petter som det mest utfordrende og vanskeligste året så langt i karrieren. Men han angrer ikke på at han dro.

– Det var et helt riktig valg. Det er umulig å gardere seg mot tilfeldigheter, og med litt mer stang inn, så hadde jeg spilt på laget. Jeg synes jeg er blitt en bedre fotballspiller av året i QPR. Jeg lærte mye hver eneste dag; forbedret ballbehandlingen, fikk bedre oversikt i spillet og ble flinkere til å gjøre riktige valg. Tilbake i Norge føler jeg at jeg har bedre tid i spillet og bedre oversikt, sier 28-åringen, som ikke har mistet selvtilliten av oppholdet.

– Lillestrøm som gjelder

– Ønsker du å dra ut igjen?

– Det må i så fall komme som en konsekvens av at jeg gjør det bra i Lillestrøm. Men jeg ble absolutt ikke skremt av oppholdet, og det ga mersmak. Det handler ofte om tilfeldigheter, og det er snakk om å komme til en riktig klubb.

– Men dette er absolutt ikke noe jeg går og tenker på. Nå er det Lillestrøm som har mitt fulle fokus. Jeg har fått et veldig bra inntrykk av klubben, og tror vi skal gjøre det bra i serien, sier Vaagan Moen, som sto over helgens LSK-kamp på grunn av litt såre lysker, men han er klar igjen til serieåpningen mot Hønefoss lørdag.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt22005056
2Vålerenga21104134
3Viking11003123
4Molde11002023
5Rosenborg10101101
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien