Fotball

- Vi møter et lag med stor selvtillit

<p>Solskjær håper spillerne slipper seg løs og gir Stuttgart kamp om poengene.</p>

Sunny
  • Lars Anders Vestad

STUTTGART (rbnett.no) : Onsdag kveld klokken 18.30 stilte Molde-manager Ole Gunnar Solskjær og Magnus Wolff Eikrem på pressekonferanse på Mercedes-Benz Arena i Stuttgart.

Laget er på plass i den tyske bilbyen for å spille siste kamp i gruppespillet i Europa League, og selv om Molde ikke har mulighet til å avansere, er manageren tydelig på at de skal gi storlaget kamp til døren.

Grunnet kulden og baneforholdene den siste tiden har Molde-spillerne holdt koken innendørs i Akerhallen i Molde. Innsatsen de har lagt ned har imponert sjefen.

— De har inspirert og motivert meg den siste tiden. Med seriespillet over og Europa League-avansementet utenfor rekkevidde kunne motivasjonen deres sunket, men det eneste grepet jeg har tatt er at vi bare har spilt fotball på treningene. Guttene har spilt mye, og de har holdt et imponerende tempo, sier Solskjær.

Selvtillit

Når de går ut på gressmatta for å fullføre sesongen i morgen kveld klokken 19, er manageren forberedt på en helt annen kamp enn de fikk på Aker Stadion tidligere i høst. Den gangen vant MFK 2-0. - Nå spiller de hjemme, og da blir det en helt annen kamp enn i Molde. Stuttgart må vinne for å være sikret avansement, og de har mye selvtillit i laget etter mange gode resultater. De er i bedre form enn de var. William Kvist er skadet (slik han var sist lagene møttes), så vi møter et ganske likt lag. Vi er imidlertid nødt til å heve oss fra sist. Klarer guttene å slippe seg løs i morgen, skal vi gi dem kamp, sier han.

Overfor den tyske pressen som var til stede på pressekonferansen, understreket Solskjær at morgendagens kamp er en gyllen anledning for hans unge mannskap til å tilegne seg erfaring. Erfaring som kommer dem til nytte når de skal ut i Champions League-kvalifisering neste sesong.

Høyere bunnivå

Magnus Wolff Eikrem ser også tilbake på høstens Europa League-kamper som verdifull læring.

— Vi har møtt gode lag, og har sett at enkle feil blir straffet hardt. Vi må spille på vårt aller beste for å lykkes, og det dårlige nivået vårt må bli enda høyere, sier han.

Klokken 19 onsdag kveld startet MFKs trening på Mercedes-Benz Arena. Kampen har avspark på samme tidspunkt torsdag kveld.

Les mer om

  1. Europa League