Fotball

Supporterbråk før Vålerenga - Brann

<p>— Brann-supportere ble angrepet uprovosert, sier tilfeldig øyenvitne.</p>

  • Mads Bøyum
  • Odd Inge Aas
    Journalist

Det oppsto bråk i forbindelse med mandagens eliteseriekamp i fotball mellom Vålerenga og Brann i Oslo. På Majorstuen t-bane-stasjon, utviklet det seg slagsmål med mange personer.

— Det sto rundt 15 Brann-supportere og ventet på t-banen, da en mann kom løpende og slo til en av dem. Siden kom fire-fem andre etter, og ting utartet seg , forteller et øyevitne til bt.no.

Den - etter det bt.no får opplyst - angripende parten i slagsmålet, forsvant så videre til Ullevaal.

- Vi har fått melding om at en gruppe Brann-supportere følte seg truet og fulgt etter av Vålerenga-supportere , sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt Reidun Lilleaas til aftenposten.no.

Brann-supporterne skal ha hatt på seg supporterutstyr, mens Vålerenga-supporterne blir av øyenvitnet beskrevet som «klassiske casuals», kledt i merkeklær.

- Uprovosert

Et av øyevitnene bt.no har vært i kontakt med, befant seg inne på en annen t-bane da slåssingen starten. Slåsskampen som oppsto flyttet seg etter hvert inn i t-bane-vognen vitnet satt i.

- Det var veldig ekkelt. Jeg begynte å hyle av redsel. Det var flere som fikk seg en på trynet, og jeg oppfattet angrepet som helt uprovosert , sier øyenvitnet.

Casualsmiljøet er kjent for å avtale slagsmål. Ifølge vitner var det ingenting ved Majorstuen-bråket som tydet på at det var avtalt.

- Kan dere knytte dette opp mot causalsmiljøet i Oslo?

- Vi har ikke fått noen personaliainformasjon, så det blir foreløpig vanskelig å si, svarer politiet.

Vanskelig for politiet

De bekrefter videre at minst én person skal være slått.

— Det er nå opp til den fornærmede om han vil anmelde dette eller ikke. Gruppen som angrep skal ha forsvunnet på en t-bane mot Ullevaal, og der er det selvsagt veldig vanskelig å peke ut hvem det var.

Les også

  1. Barmen tok skylden for at seieren glapp