Fotball

Gytkjær skrev under for polsk toppklubb

Tidligere RBK-spiss Christian Gytkjær (27) har skrevet under for polske Lech Poznan.

Christian Gytkjær fortsetter karrieren i polsk fotball.
 • Øystein Jorem
  Øystein Jorem
  Journalist Adresseavisen

Danske Christian Gytkjær gjennomgikk den medisinske testen i den polske toppklubben onsdag formiddag, og senere på dagen skrev 27-åringen under på en kontrakt som binder han til Polen de neste to årene. Kontrakten trer i kraft 1. juli, og klubben har sikret seg opsjon på ytterligere ett år.

– Jeg er veldig fornøyd med å signere denne kontrakten. Det blir stort å spille for min nye klubb. Dette er en veldig viktig dag i min karriere .Jeg ser fram til debuten, og er veldig begeistret. Men først må jeg jobbe for å vinne en plass i startelleveren, sier Gytkjær til Lech Poznans hjemmeside.

Visepresident i klubben Piotr Rutkowski er fornøyd med signeringen, og sier at han har fulgt Gytkjær siden han spilte for Haugesund.

– Dette er en spiller som kan score mål, og vi har behov for en slik spiller. Vi vet at han kan gjøre det for oss. Vi er glade for at vi har klart å signere han, sier han til klubbens hjemmeside.

Les også

Ny klubb – og ny dame for Gytkjær

Gytkjær ble løst fra kontrakten med 1860 München etter at klubben rykket ned fra 2. Bundesliga etter sesongen.

– Til tross for nedrykket, var det en god opplevelse, og en god erfaring å være i TSV 1860 München. Det gikk som det gikk. Det kan jeg ikke gjøre så mye med nå. Men jeg har fått smaken på å være ute. Det er artig å prøve, artig å se hvor langt det rekker. Så jeg tenker å bli litt ute i Europa nå, og så vet man aldri hva som skjer. Jeg elsker Lerkendal og Trondheim, sa han til Adresseavisen tirsdag.

Les også

Gytkjærs fristillelse fra 1860 München har ingenting å si for RBK

Gytkjær har vært på besøk i Trondheim de siste dagene, for å besøke venner og selge leiligheten fra tiden han var Rosenborg-spiller. Han trente også med sine gamle lagkamerater.

I Polen blir han lagkamerat med en annen danske med fortid i Rosenborg. Nicki Bille Nielsen har spilt i klubben siden 2016. Lech Poznan kom på tredjeplass i den polske toppdivisjonen forrige sesong. De er klare for kvalifisering til Europa League i juli.

Les også

Gytkjærs kriserammede klubb tvinges til å spille amatørfotball

Gytkjær har spilt både i Haugesund og Rosenborg i norsk fotball. I sesongen han var i Rosenborg ble han norsk toppscorer i Eliteserien.

Sist år spilte spissen i 1860 München. Der ble det to mål på 15 kamper.

(NTB)

Eliteserien

SVUTMP
1Lillestrøm97201951423
2Viking106311981121
3Molde9612179819
4Strømsgodset94231313014
5Aalesund94231011-114
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Les mer om

 1. Christian Gytkjær
 2. Eliteserien