Fotball

Frykter svartebørs

<p>Stor kamp om cupsemifinalebilletter.</p><p><strong>DIREKTE 16.00: <a href="/stat/index.jsp?service=kampendirekte&amp;matchId=45900001&amp;seasonId=default&amp;refId=default&amp;vm=false">Haugesund — Odd!</a></strong></p>

Fotball , 18 august 2007 , NM, cupen , Haugesund - NybergsundFra venstre Cameron Weaver, Jonas Johansen,Bjørn Strøm. Sistemann og Stian Johnsen. Foto: Digitalsport

  • Are Bye

FK Haugesund kunne solgt 10.000 billetter til dagens semifinale mot Odd. Men fotballforbundet tillater bare halvparten så mange å se kampen.

ARE BYE

Her er det cupstemning, men vi skulle gjerne hatt flere billetter. Alle vil på kampen, og vi kunne lett ha solgt dobbelt så mange billetter som vi fikk, sier Arild Flesjå til Aftenposten.

Han er styreleder i supporterklubben Maakeberget, og han forteller om tidenes billettrush i Sildabyen. Men Norges Fotballforbund har foretatt en sikkerhetsvurdering av Haugesund Stadion, og kommet til at fulle hus ikke er forsvarlig.

— Først fikk vi lov å selge 3900 billetter, og senere ble kvoten utvidet med 1000 nye. Klubben valgte å gi supporterklubben 250 av sine egne billetter, og rundt 200 tilfaller Odd. Det blir drøyt 5000 mennesker på kampen, sier Flesjå.

Som er svært skuffet over avgjørelsen.

— Vi hadde over 8000 mennesker her i cupkampen mot Rosenborg i 2003, og vi ventet oss rundt 10.000 denne gang. 5000 blir snaut, sier han.

Lange køer.

På internett har supporterne til FK Haugesund laget en underskriftskampanje som et ledd i kampen for flere billetter. Flesjå har sjelden vært borti maken til interesse rundt en hjemmekamp.

— De 700 første billettene som ble lagt ut for salg forsvant på fire minutter! De 1400 neste var borte på 17 minutter. Mange har stått i kø forgjeves.

— Er det fare for svartebørssalg?

— Ja, det er ikke utenkelig. Men jeg har ikke hørt noe om det ennå, sier Flesjå.

Han har selv gitt sin arbeidsgiver beskjed om at han kun jobber til kl. 11.00 i dag. Da bærer det til stadion for å gjøre de siste kampforberedelsene.

— Vi skal pynte til fest, og jeg har seiersfølelsen. Blir det cupfinale må jeg nok avspasere litt på torsdag også, sier Flesjå, og ler godt.

— Trist.

Men før det blir Ullevaal-tur må FK Haugesund altså slå ut cupgigant Odd. Med hele 12 pokaler i skapet vet gjestene hva dette dreier seg om, og bakerst har de en joker.

— Det blir nok knalltøft, men vi gleder oss til å knive, sier Odd-keeper Rune Almenning Jarstein.

— Hva synes du om at såpass få får se kampen?

— Det er litt trist. Vi skulle jo gjerne hatt masse publikum og topp stemning. 200 billetter til Odd høres jo veldig lite ut, men det får vi ikke gjort noe med. Jeg gleder meg uansett, sier landslagsmålvakten.

PS: Regnet har plasket ned i Haugesund de siste dagene, men på klubbens hjemmeside lover man at det blir kamp.

Les også

  1. Bruker tapet som motivasjon

Les mer om

  1. Fotball-NM