Fotball

TIL-ledelsen freder hovedtreneren inntil videre

Bård Flovik, TILs A-lagstrener, er i hardt vær for tiden.

Det sportslige utvalget i TIL skal møtes på nytt etter Sandefjord-kampen søndag.

  • Rune Robertsen
    iTromsø

ALFHEIM (iTromsø): Det sier administrerende direktør Stig-Arne Engen til iTromsø etter onsdagens møte i utvalget. På møtet orienterte han og sportssjef Svein-Morten Johansen om status.

Til stede var utvalgets medlemmer Kristian Høydal, Mika Koppinen og Erik Ringberg. I tillegg var Stig Bjørklund, styreleder Tromsø Idrettslag og Per Aronsen, styreleder TIL Holding AS, til stede.

Hovedtrener Bård Flovik er også en del av utvalget, men fikk ikke være med på dette møtet.

Les også

Her er TIL-ledelsen på vei til krisemøte

Da iTromsø møtte Engen og Johansen før møtet på vei fra Alfheim tidligere i dag var de ikke særlig snakkesalige. Etter møtet kunne direktøren fortelle om hva som var besluttet.

- Vi har informert sportslig utvalg om fokus på vei inn mot neste kamp. Det er naturlig at vi har en tett dialog, og jobber tett på med tanke på at vi har hatt en krevende situasjon sportslig sett, sier Engen.

Flere møter i ettermiddag

Dermed skjer det ikke ifølge direktøren noe per i dag med hovedtrener Bård Flovik som i det siste har vært i hardt vær. Etter 0–3-tapet mot Molde har begge TILs supporterklubber krevet avgangen hans. Både Isberget og Forza Tromsø har proklamert at Flovik må avsettes umiddelbart.

Stig-Arne Engen, administrerende direktør i Tromsø Idrettslag på Alfheim mandag.

Søndag venter Sandefjord på Alfheim for et TIL-lag med 13 poeng på 13 kamper.

- Vi er kommet fram til at vi skal møtes igjen etter neste kamp for å se på status da. Inngangen på det vi har gjort i dag er at vi er i en vanskelig situasjon. Det er bare å se hvor vi ligger på tabellen, noe som er langt under vår målsetting. Nå må vi se hvordan vi skal komme oss videre og ut av denne situasjonen, sier Engen til iTromsø.

Senere i ettermiddag møtes TIL Holding AS og Tromsø Idrettslag for styremøter. Ifølge Engen vil den sportslige situasjonen bli snakket om der, men kun som en orientering fra utvalget som tidligere i dag møttes.

– Nå er det fokus inn mot kampen i helga og sportssjef Svein-Morten Johansen ligger tett på.

Lite publikum

For et TIL-lag med langt færre tilskuere på hjemmebane enn budsjettert denne sesongen kommer ikke den sportslige nedturen beleilig.

– Vi ønsker flest mulig på kamp og har blant annet aktiviteter i sentrum lørdag. Det er viktig å være synlig i bybildet, sier Engen.

Les mer om

  1. Tromsø IL