Fotball

Newcastle knuste kriserammede West Ham

Sørget for sesongens første seier i Premier League.

ENDELIG: Newcastle-spillerne kan juble for sesongens første seier.

NEWCASTLE UNITED - WEST HAM UNITED 3–0

Newcastle åpnet seierskontoen i Premier League denne sesongen med stil da det nyopprykkede laget vant 3-0 mot West Ham lørdag.

Etter å ha åpnet sesongen med to strake tap, uten å ha scoret mål, kom Joselu, Ciaran Clark og Aleksandar Mitrovic alle på scoringslista på St. James' Park lørdag.

Spanjolen Joselu dyttet ballen i åpent mål etter strålende angrepsfotball av hjemmelaget etter 36. minutter. Christian Atsu serverte Joselu, som også satte inn lagets første mål i Premier League i comeback-sesongen.

– Jeg er veldig glad for å score og få tre poeng. Det var viktig å vinne denne kampen før den internasjonale pausen. Det føles bra, sa nysigneringen Joselu til BBC etter å ha scoret i debuten.

– Laget var vært snille med meg. De har vært som familie siden dag én. I dag fikk jeg en sjanse og jeg prøvde å jobbe hardt for klubben og laget, la han til.

GLAD: Newcastles Joselu feirer sitt mål.
Les også

Seks minutter på overtid brøt det ut kaos: Vakt hevder han ble slått av City-stjerne

West Ham er tabelljumbo

Ciaran Clark stanget inn 2-0 etter 72 minutter, før Mitrovic fullførte scoringene fire minutter før slutt.

– Vi startet ikke på best mulig vis i de to første kampene og vi ville gjøre dette riktig. Det er alltid press på oss, sa Clark til BBC.

West Ham på sin side venter fortsatt på sitt første poeng etter tre serierunder. Slaven Bilic' mannskap ligger nederst og har Crystal Palace nærmest seg på tabellen. London-laget tapte 0-2 mot Swansea lørdag. Tammy Abraham og Jordan Ayew scoret hvert sitt mål i hver av omgangene.

Klart rødt kort

Brighton fikk spille nesten 70 minutter med en mann mer etter en horribel takling i knehøyde av Watford-spiller Miguel Britos i det 24. minutt, men til tross for at forsvareren fikk direkte rødt kort tidlig endte kampen 0-0.

– Jeg er glad for at vi tok vårt første poeng, men jeg er skuffet over kampen siden vi kunne og burde ha vunnet, sa Brighton-manager Chris Hughton til BBC.

Huddersfield og Southampton spilte også 0-0.

(©NTB)

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
  • Champions League
  • Europaliga
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Premier League
  2. West Ham United FC
  3. Newcastle United FC