Fotball

FIFA-presidenten sovnet under egen pressekonferanse: - Jeg er ikke helt frisk

Det skulle handle om korrupsjon og reformer, men FIFA-toppens søvnige opptreden ble den store snakkisen.

SOVNET: Issa Hayatou duppet av under pressekonferansen i Zürich torsdag. Foto: NTB scanpix

 • Daniel Røed-Johansen

Torsdag var det pressekonferanse i Zürich i forbindelse med ukens styremøter i FIFA. Den midlertidige FIFA-presidenten Issa Hayatou satt på podiet. Underveis i pressekonferansen så det ut til at han sovnet.

Fra salen påpekte BBCs reporter Richard Conway overfor Hayatou at det så ut som FIFA-toppen hadde duppet av, og han spurte Hayatou om hvordan formen hans er.

I november gjennomgikk Hayatou en nyretransplantasjon.

— Jeg er ikke helt frisk. Det kommer til å ta tre til fire måneder. Forhåpentlig kan jeg bli frisk igjen og hjelpe den nye presidenten med reformene, svarte Hayatou.

Les også

FIFA-topper pågrepet i stor politiaksjon

Flere pågrepet i ny storaksjon

Under pressekonferansen fikk Hayatou en rekke kritiske spørsmål om FIFA-korrupsjon. Tidligere torsdag ble flere FIFA-topper arrestert i Zürich.

To visepresidenter i FIFA , Alfredo Hawit (64) fra Honduras og Juan Ángel Napout (57) fra Paraguay, var blant de pågrepne i en større aksjon mot organisasjonen.

– De høytstående FIFA-delegatene er mistenkt for å ha tatt imot penger i forbindelse med salg av tv-rettigheter til fotballturneringer i Latin-Amerika og VM-kvalifiseringskamper, skrev det sveitsiske justisdepartementet i en pressemelding.

New York Times skrev torsdag morgen at mer enn tolv personer tilknyttet FIFA var pågrepet av sveitsisk politi. Organisasjonen bekreftet senere opplysningene.

Dersom over et dusin nye personer siktes i den korrupsjonsskandalen, stiger antallet siktede til nesten det dobbelte.

I mai ble 18 personer fra 12 land siktet i den omfattende skandalen som ble rullet opp like før presidentvalget. Sepp Blatter ble gjenvalgt, men måtte få dager senere trekke seg.

Hayatou ønsket ikke å kommentere de nye arrestasjonene under pressekonferansen torsdag.

— Er du korrupt?

Flere er kritiiske til at Hayatou skal lede FIFA mens Blatter er suspendert. Hayatou har tidligere fått en reprimande fra den Internasjonale olympiske komité (IOC) etter en korrupsjonssak. Under pressekonferansen ble han spurt rett ut om han er korrupt.

— Jeg har aldri mottatt en franc eller en dollar for å stemme i en VM-tildeling. Jeg har aldri vært involvert i noen skandaler, sa Hayatou.

Under FIFA-styrets møter onsdag og torsdag ble en rekke reformer diskutert. Det ble foreslått å utvide VM fra 32 til 40 lag fra og med VM i 2026, men det er forleøpig ingen enighet om dette i styret. Det ble imidlertid bestemt at en FIFA-president ikke kan ha vervet i mer enn 12 år.

I en stor artikkelserie har vi tatt for oss FIFA. Dersom du vil sette deg ytterligere inn i den skakkjørte organisasjonen, anbefaler vi disse sakene:

Tidligere NFF-president:- FIFAs etiske komité var meningsløs.

Sveits:Derfor er det idrettspampenes Mekka.

Den oppsiktsvekkende avtalen:Slik fikk Blatter Putin til å endre russiske lover.

Les mer om

 1. Internasjonal fotball

Relevante artikler

 1. SPORT

  FIFA-leder: Korrupsjon satt i system i organisasjonen

 2. FOTBALL

  FIFA-topper pågrepet i stor politiaksjon

 3. FOTBALL

  Blatter og Platini suspendert av FIFA: - Et jordskjelv

 4. FOTBALL

  Avgjørelsen om Blatter og Platini ventet om få timer

 5. FOTBALL

  - Sepp Blatter suspenderes i 90 dager

 6. SPORT

  FIFA-topp utlevert til USA