Manchester United reddet ett poeng etter marerittstart

Slo tilbake mot Southampton, men det holdt ikke til seier.

KUN ETT POENG: José Mourinho og Manchester United klarte kun 2–2 mot Southampton lørdag kveld.

SOUTHAMPTON - MANCHESTER UNITED 2–2

Manchester United sliter med skader og manager José Mourinho valgte å starte kampen mot Southampton med Nemanja Matic og Scott McTominay som to av tre stoppere i en fembackslinje. Romelu Lukaku, som har slitt med en voldsom måltørke i det siste, fikk med seg Marcus Rashford som spisspartner.

Noen umiddelbar effekt av rokeringene kom ikke til syne. Manchester United fikk en katastrofestart mot laget som har vunnet kun én Premier League-kamp så langt denne sesongen og lå under 2–0 etter 20 minutter.

Scoringer fra Lukaku og Ander Herrera gjorde at United slo tilbake og reddet ett poeng, men laget benyttet ikke muligheten til å nærme seg tetlagene i Premier League.

Mourinhos menn blir liggende på sjuendeplass med 22 poeng, seks poeng bak Chelsea, som holder fjerdeplassen, og hele 16 poeng bak byrival og serieleder City.

– Jeg synes det er et ganske rettferdig resultat, selv om vi var mer dominerende. De fikk en bedre start enn oss, og vi var i trøbbel, sa Mourinho til BBC etter kampen.

Portugiseren innrømte at hans lag var sårbare bakover på banen.

– Men i dag fantes det grunner til det. McTominay og Matic spilte ute av posisjon.

Mohamed Elyounoussi er skadet og var ikke med i Southamptons kamptropp lørdag. Nordmannens klubb er tredje sist med kun ni poeng på 14 kamper.

– Totalt sett er jeg veldig fornøyd. Det er et positivt poeng mot et godt lag, og vi bygger videre på det, sa Southampton-manager Mark Hughes til BBC.

Marerittstart

Southampton tok ledelsen etter 13 minutter. Etter vakkert spill utenfor United-feltet ble Stuart Armstrong spilt fri på kanten av 16-meteren. Skotten fortsatte sin gode trend etter å ha scoret begge Southamptons mål i 3–2-tapet mot Fulham forrige helg da han hamret ballen inn i hjørnet.

JUBEL: Så glad ble Stuart Armstrong etter å ha sendt Southampton i ledelsen. Det skulle imidlertid ikke holde til seier.

Ledelsen ble doblet da Cedric Soares skrudde et vakkert frispark i vinkelen bak David de Gea etter 20 minutter.

Lukaku sørget for ny spenning da han fikk ballen fra Rashford og reduserte drøye ti minutter før pause. Dermed kunne han også avblåse sin private måltørke som hadde vart i 981 minutter, ifølge ESPN.

ENDELIG: Romelu Lukaku gir Manchester United nytt håp med sin 2–1-scoring.

Rashford sentral

Rashford gjorde igjen forarbeidet da han fem minutter senere kom seg fri nede ved dødlinjen og fikk lagt ballen inn foran mål. Der serverte Ander Herrera en lekker hælflikk som gikk inn bak Southampton-keeper Alex McCarthy.

Dermed 2–2 til pause etter en høydramatisk første omgang på St. Mary’s Stadium.

Starten av andre omgang ble noe av et antiklimaks sammenlignet med de første 45 minuttene. Etter en relativt tam periode, ropte Southampton på straffe da Michael Obafemi gikk ned i feltet etter 64 minutter, men uten å få gehør fra dommer Kevin Friend.

Hjemmelaget hadde mesteparten av banespillet utover i omgangen, men uten at det ble tellende resultat av det. Det endte uavgjort på sørkysten av England.

Mourinho roste sin unge spissjuvel etter kampen.

– Jeg er veldig glad for Rashford, uansett om han gjorde forarbeidet eller ikke. Han jobbet hardt og prøvde å finne løsninger. Han manglet bare målet, men jeg kan kun rose ham i dag, sa Uniteds manager.

Premier League

SVUTMP
1Arsenal28223366264069
2Manchester City27194467254261
3Manchester United2615564135650
4Tottenham Hotspur28154952401249
5Newcastle United261211339192047
  • Champions League
  • Europaliga
  • UEFA Conference League
  • Nedrykk