Motgangen fortsetter for AaFK

Tapte 2-3 for Sarpsborg, med to nysigneringer og Michael Barrantes tilbake på banen.

Det skulle være den forløsende kampen der AaFK fikk bruke sine nysigneringer, og Michael Barrantes var tilbake fra VM-oppdrag med Costa Rica. I stedet ble det en forlengelse av den sorgen sesongen 2014 til nå har vært for de oransje.

For de to debutantene El Mehdi Karnass og «Mos» Abdellaoue ble det ikke en debut for minneboka. Karnass måtte ut allerede etter 35 minutter med strekk, mens «Mos» var lite involvert og kom til svært få avslutninger. Men idet klokken bikket 90 minutter tuppet han inn 2-3, uten at det resulterte i mer enn tro på poeng i de fem tilleggsminuttene.

Karantene for Barrantes

Heller ikke Michael Barrantes hadde en god dag. Han endte opp med å snakke på seg et gult kort som gir karantene i lørdagens hjemmekamp mot Lillestrøm.

For Sarpsborg 08 gikk det hele mye bedre. De spilte en godt gjennomført kamp, og ga seg ikke før de hadde puttet tre baller bak Sten Grytebust.

AaFK klarte på sin side ikke å produsere nevnerverdig med sjanser – som har vært gjennomgangstonen i hele sesongen.

Sarp best i gang

Etter en åpning der Sarpsborg hadde ballen mest, kom AaFK bedre med. Og i det åttende minuttet kom de oransje på en god kontring. De angrep med mange spillere og fikk ballen til å gå. Den endte til slutt ute hos El Mehdi Karnass på høyresiden, som la på bakerste til Demar Phillips. Men hans avslutning gikk høyt over mål. Men angrepet var godt, og bar bud om et lag som ønsket å angripe.

Sarpsborgs første sjanse kom etter corner, men Sten Grytebust fikk en hånd på den gode headen fra 11 meter.

Like etter var «Mos» Abdellaoue frempå med sin første avslutning. Han skjøt i steget etter en stikker fra Michael Barrantes, men skuddet gikk rett på Duwayne Kerr.

Passivt AaFK-forsvar

Kampen bølget frem og tilbake i denne fasen, og i det 22. minutt fløt det meste Sarpsborgs veg. Midtstopper Martin Thømt Jensen fikk ballen på hjørnet av AaFKs sekstenmeter, skar innover i banen og sendte i veg et praktskudd som gikk helt i motsatt hjørne. Dermed tok vertene ledelsen 1-0. Og drøye ti minutter senere var Sarpsborg to mål foran. Et veldig passivt AaFK-forsvar ble brutalt straffet av Claes Kronberg. Først fikk vertene spille seg veldig enkelt til et innlegg på venstresiden. Både Michael Dyrestam og Oddbjørn Lie nærmest så på at ballen passerte dem, før Kronberg dukket opp på bakerste stolpe og hamret den i nærmeste kryss.

Like etter på burde «Mos» ha redusert. Akeem Latifu vippet ballen i bakrom, men nedtaket til AaFK-spissen ble litt for dårlig, og Kerr plukket ballen foran bena hans.

AaFK slet

Kerr var også god fire minutter senere da han plukket skuddet fra Fredrik Ulvestad.

Sarpsborg var både gode og taktisk kloke resten av omgangen. De lot ballen gå når de hadde den, og var flinke til å nekte rom når AaFK hadde ball. Dermed var det egentlig samme leksa som det har vært gjennom hele sesongen for AaFK: de slet med å komme seg til sjanser.

Så 2-0 var stillingen da lagene gikk i garderoben.

Rask scoring etter pause

Men det skulle den ikke være så lenge etter at andre omgang var sparket i gang. Uheldigvis for AaFK var det Sarpsborg som skjøt ut av startblokkene etter hvilen.

AaFK skulle tydeligvis ut for å angripe, men ved første erobring kom vertene på en flott kontring. Ballen gikk raskt, og det var gode bevegelser. Ballen ble stukket til Martin Wiig, som elegant satte opp Kronberg. Han satte like elegant inn 3-0 for Sarpsborg bak en stående Grytebust.

Orry reduserte

AaFK fortsatte å slite med å komme til sjanser. Den første for omgangen kom i det 58. minuttet, et langskudd fra Mattila som gikk en meter over mål.

Like etterpå fikk AaFK sin beste sjanse til da i kampen. Phillips la presist inn på hodet til Ulvestad. Men hans heade strøk stolpen.

AaFK holdt trykket oppe, og fikk sin redusering i det 62. Minuttet. Barrantes stakk til Ulvestad, som kom seg til dødlinjen. Han la tilbake til Innbytter Peter Orry Larsen, som hamret ballen i nettaket fra seks meter.

AaFK satset offensivt for å redusere ytterligere, med tre i backrekken og mange spillere i angrep. Men hjemmelaget gjorde det svært vanskelig for gjestene, ved å ligge kompakt.

Fremover kom Sarpsborg til en del avslutninger, men stort sett fra distanse og ved Bojan Zajic.

På kvalikplass

Kampen så ut til å ebbe ut med et kvarterts spill der Sarpsborg spilte klokt, og AaFK ikke klarte å utnytte spillemessig overtak til å skape sjanser. Og med mange frispark til de blå — som de brukte lang tid på å ta.

Men så dukket måltyven «Mos» opp. Og viste at han ikke trenger mange sjansene for å score. Ulvestad driftet inn i sekstenmeteren, og ballen så ut til å være fri for klarering fra Sarpsborg-forsvaret. Og der dukket «Mos» opp og tuppet ballen forbi Kerr.

Det var i det 90. minutt, og med fem minutter tilleggstid hadde AaFK los på poeng igjen. Men det ble med tro og los, for flere scoringer ble det ikke.

1-3-tapet brakte AaFK til kvalifiseringsplass på tabellen, to poeng foran Brann og fire foran Sandnes Ulf på de to plassene bak. De har med andre ord en stor og vanskelig jobb foran seg utover høsten.

Vi fulgte kampen

Eliteserien

SVUTMP
1Molde23183254213357
2Lillestrøm23135540241644
3Rosenborg23127449311843
4Bodø/Glimt23126556302642
5Vålerenga23123842321039
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk