Fotball

Britiske aviser i ekstase etter Liverpools utrolige seier

Sammenligner Dortmund-triumfen med Champions League-finalen i 2005.

Slik reagerer britiske aviser etter Liverpools avansement i Europa League. Dortmund ble slått 4-3 på Anfield i går.
  • Fredrik Saltbones
    Fredrik Saltbones

«Et mirakel», skriver Daily Mirror. «Utrolig», skriver Daily Telegraph.

Liverpools kvartfinaletriumf i Europa League preger forsidene i de britiske avisene dagen derpå. Jürgen Klopps gamle klubb Borussia Dortmund ble slått 4-3 på Anfield, i en kamp der Merseyside-laget lå under både 0-2 og 1-3. «Istanbul II», er tittelen på tabloidavisens The Suns sportsforside.

Slik ser sportsforsidene til The Times og Daily Mail ut.

Og det er flere aviser som trekker sammenligninger til den berømte Champions League-finalen mot AC Milan i Istanbul i 2005.– Jürgen Klopps Liverppol har nå fått sitt eget Istanbul-øyeblikk, skriver The Guardian.

Minnet om «Mirakelet i Istanbul»

– Liverpool gjennomførte et av de mest minneverdige comebackene i klubbens historie i går, skriver The Times, som i sin tittel «Mirakelet på Anfield» trekker paralleller til «Mirakelet i Istanbul».

  • Liste: Her er fem utrolige snuoperasjoner

– Scenene minnet om en av de mest berømte kveldene i klubbens historie, nemlig den ekstraordinære triumfen i Champions League-finalen i 2005, skriver Tony Berret i The Times.

Slik ser forsiden til tyske Bild ut fredag.

– Liverpool gjennomførte en av tidenes snuoperasjoner og tok seg videre til semifinalen i Europa League, skriver Daily Telegraph.Liverpool lå under 0-2 til pause, noe som betydde at de måtte score minst tre mål. I pausen holdt Jürgen Klopp en sterk tale, ifølge spissen Divock Origi.

– Treneren sa at vi måtte skape et øyeblikk som vi kunne fortelle barnebarna våre om. Og skape en spesiell kveld for fansen. Vi trodde på det. Da vi scoret det første målet, følte vi at det kom til å bli en spesiell kveld, fortalte Origi, som scoret det viktige 1-2-målet tre minutter ut i andre omgang.

I Tyskland får Dortmunds nederlag mye oppmerksomhet. Tabloidavisen Bild fokuserer selvsagt på at Jürgen Klopp slo ut sin gamle klubb.

– Kongen Klopp fikk Dortmund til å gråte, skriver avisen.

Den nådeløse kulturministeren, Zlatan, Messi og de store avsløringene er blant temaene i denne ferske utgaven av Aftenpodden Sport. Last ned eller lytt i Itunes eller sveiv i gang på direkten her nå:

Les også

  1. Her jubler Klopp etter ellevill snuoperasjon: – Den sykeste kampen i fotballhistorien

  2. Floppen Origi slår tilbake

Les mer om

  1. Europa League
  2. Liverpool FC