Fotball

18-åring herjet med svakt Viking

Odd-talentet Rafik Zekhnini scoret da de mørkeblå gikk på sesongens første nederlag i eliteserien.

  • Stig Nilssen

STAVANGER: Viking hadde sjansen til å innta tabelltoppen alene med seier over Odd på hjemmebane søndag kveld, og de mørkeblå viste lovende takter fra start mot Skiens-laget.

Allerede før minuttet var gått rullet Viking opp et fint angrep langs høyresiden. Samuel Adegbenro lurte to Odd-spillere og fikk slått ballen inn til Suleiman Abdullahi. Viking-spissen maktet imidlertid ikke å utnytte kjempesjansen, og Odd-keeper Sondre Rossbach reddet avslutningen greit.

Her slipper Iven Austbø inn årets første Viking-baklengs.

Første baklengs i 2016Odd lot seg ikke skremme av Viking-åpningen, og presset hjemmelaget høyt i starten av kampen. Gjestene var på flere visitter i Vikings 16-meter i løpet av de første ti minuttene, og etter 11 minutter kom Odds første store sjanse i kampen. Iven Austbø reddet Viking i første omgang, men bare et drøyt minutt senere utnyttet bortelaget rot i Vikings bakre rekker.

André Danielsen ble rundlurt, og ballen endte til slutt hos Bentley, som satte den utagbart i mål bak Austbø fra sju-åtte meter etter 12 minutters spill. Dermed kom også Vikings første baklengsmål i serien etter tre hele kamper og 282 minutter.

LES OGSÅ:

Les også

  1. Gamst fikk trampeklapp på Alfheim: – Morsomt!

  2. Solskjær: - Vi skapte nok sjanser til å vinne

  3. Riise: - Rosenborgs mål kom etter en dommerfeil

Helsvart for Danielsen

Det var noe tamt og tregt over Viking innledningsvis, men etter 18 minutter forsøkte Adegbenro seg nok en gang med et fint framspill til Patrick Pedersen. Pasningen ble akkurat litt for hard for dansken, som aldri fikk kontroll over ballen.

Rafik Zekhnini herjet med Viking.

Og det var et offensivt Odd som var det klart beste laget på Viking stadion de første 20 minuttene, selv om de la seg noe lavere etter 0-1-scoringen. Etter 24 minutters spill gikk det også fra tungt til blytungt for Kjell Jonevrets menn. André Danielsen rotet det nok en gang til rundt midtbanen, og en nølende Karol Mets havnet alene med Rafik Zekhnini som bakerste mann.Odd-kanten fosset framover langs venstresiden, fintet bort en Mets som var helt uten støtte, og satte ballen sikkert i mål til 2-0 for bortelaget.

Abdullahi nær scoring

Dermed måtte Viking jage en rask redusering, og etter 27 minutter kom også Samuel Adegbenro til en brukbar avslutning. Rossback fikk imidlertid slått til corner, og hjørnesparket ble det ingenting utav for et presset Viking-lag.

Viking ga seg likevel ikke, og etter 40 minutter kom de mørkeblå til en stor sjanse. Presisjonen var imidlertid ikke god nok, og Verken Kristoffer Haugen, Patrick Pedersen eller Samuel Abdullahi klarte å komme til avslutning i Odds 5-meter.

Effektive Odd

Hjemmelaget fortsatte å presse på mot slutten av omgangen, og etter 41 minutter var samme Abdullahi uhyre nære redusering da han fikk ballen i Odds 16-meter, vendte fint og skjøt via Odd-keeper Rossbach og i stolpen.

Dermed gikk et meget effektivt Odd-lag i garderoben med en 2-0-ledelse i Stavanger. Dag Eilev Fagermos spillere scoret på to av sine tre sjanser i første omgang, mens Viking misbrukte alle sine tre.

Bringaker fikk sjansen

Viking-trener Kjell Jonevret benyttet pausen til å gjøre sitt første bytte i kampen. Ut gikk en svak Patrick Pedersen og inn kom den lokale unggutten Mathias Bringaker.

Og den andre omgangen var bare to minutter gammel da André Danielsen fikk sjansen til å gjøre det godt igjen på et frispark like utenfor Odds 16-meter, men forsøket fra høyrebacken gikk over mål.

Bedre etter pause

Viking virket piggere etter hvilen og etter tre minutters spill jublet hele stadion for scoring da Abdullahi satte ballen i mål. Viking-spissen måtte imidlertid ta hånden til hjelp for å finne nettmaskene, og dommer Tommy Skjerven annullerte helt riktig for hands.

Hjemmelaget hadde ballen klart mest de første ti minuttene av omgangen, men klarte ikke å skape flere store sjanser på eget gras.

Etter 58 minutters spill sto André Danielsen plutselig alene i Odds 16-meter. Viking-backen løsnet skudd fra god posisjon, men nok en gang ordnet en våken Rossbach opp for gjestene.

Skapte lite

Claes Kronberg byttet side med Adegbenro i andre omgang for å hjelpe Danielsen mot Zekhnini, men etter 59 minutter ble det 18 år gamle stortalentet byttet ut med Ole Jørgen Halvorsen.

Etter en god Viking-periode våknet Odd igjen midtveis i andre omgang, og etter 67 minutter fikk bortelaget også sitt første hjørnespark i kampen, uten at det resulterte i noe.

Kjell Jonevret gjorde et nytt bytte etter 73 minutter da Joackim Jørgensen kom inn for Björn Daniel Sverrisson. Men Viking maktet aldri å skape de store mulighetene i jakten på redusering foran glisne tribuner, og med et drøyt kvarter igjen å spille begynte også de 7995 frammøtte å uttrykke sin tydelige misnøye med de mørkeblå.

Ingen sluttspurt

Odd så ut til å ha god kontroll siste halvdel av omgangen. Viking gjorde sitt siste bytte da Aniekpeno Udo erstattet Karol Mets etter 84 minutter, men hadde svært lite å komme med i sluttminuttene.

Dermed gikk Viking på sitt første serietap i 2016-sesongen, mens Odd holdt nullen for fjerde gang på fire kamper i årets eliteserie.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt30189359253463
2Molde30186670403060
3Viking30176760471357
4Lillestrøm3014794940949
5Rosenborg30139858421648
  • Champions League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Les mer om

  1. Eliteserien
  2. Viking FK
  3. Odds BK