Leikvoll Moberg helten for Brann seks minutter på overtid

(Skeid – Brann 2–3) Det så ut til å bli nok en frustrerende aften for Brann, men seks minutter på overtid stanget Vegard Leikvoll Moberg inn matchvinnerscoringen som sørget for tre poeng.

Eirik Hornelands menn tok ledelsen både 1–0 og 2–1 borte mot Skeid, men gikk inn i de seks overtidsminuttene på Nordre Åsen på stillingen 2–2. Seks minutter på overtid kom imidlertid redningen i form av et hodestøt av Vegard Leikvoll Moberg.

– Det er så fortjent. Det er så sinnssykt rått å se på de der borte (Brann-supporterne). Det er en helt ubeskrivelig følelse, sier Leikvoll Moberg til Discovery etter kampen.

Brann-fansen hadde sørget for god kok på tribunen gjennom hele kampen. Den forløsende scoringen feiret Leikvoll Moberg med fansen.

– Det føles veldig rettferdig. Jeg er utrolig glad for at vi får scoringen, for den bygger moral og fremtidstro. Det er særdeles viktige poeng, sier Brann-trener Eirik Horneland til Discovery.

Han beskriver jubelscenene som «magiske».

– Vi har vært sulteforet i Bergen over tid, så at vi får den headingen på overtid, det er ubeskrivelig. Jeg tror ikke dere aner hvor viktig det er, sier Horneland.

3–2-seieren gjør at Brann nå står med syv poeng etter tre kamper, med bare Sandnes Ulf foran seg. Skeid står fortsatt uten poeng.

Etter en jevn åpning, der begge lag fikk noen fine muligheter, var det Brann som tok ledelsen etter halvtimen spilt.

Et hjørnespark ble stusset mot bakerste stolpe. Der var Fredrik Pallesen Knudsen først fremme og fikk kranglet inn 1–0-ledelse til Brann.

Bergenserne presset på for den andre scoringen, men i stedet utlignet Skeid.

Stortalentet Jakob Napoleon Romsaas (17) slo inn mot spisspartner Johnny Buduson. Buduson, som spilte under Brann-trener Eirik Horneland i Haugesund, var råsterk i boksen og headet ballen i krysset.

Skeid-forsvaret var stort sett flinke til å rydde unna i boksen i en kamp preget av mange innlegg, men 58 minutter ut i kampen glapp det i markeringene.

Ruben Kristiansen slo inn fra siden og i boksen kunne en upresset Mathias Rasmussen heade inn ledelsen for Brann.

Det holdt imidlertid ikke lenge, for bare tre minutter senere utlignet Skeid nok en gang etter en heading av 17 år gamle Romsaas.

Brann la et enormt trykk på Skeid i den resterende halvtimen, og seks minutter på overtid kom altså 3–2-scoringen.

Igjen slo Kristiansen inn ballen fra siden, og i boksen var «Trollmannen fra Os» først fremme og tryllet inn matchvinnerscoringen med et hodestøt.

Samtidig som Brann-kampen ble det spilt seks andre kamper i OBOS-ligaen.

Serieleder Sandnes Ulf vant 4–1 da Kongsvinger gjestet Østerhus Arena. Dermed står Bjarne Berntsens menn med full pott etter tre serierunder.

Ingvald Halgunset ga rogalendingene en drømmestart på kampen på et direkte frispark bare fire minutter ut i kampen.

Et kvarter senere økte Jostein Ekeland til 2–0.

Etter hvilen ville også Martin Ramsland være med på festen. 3–0-scoringen gjør at Sandnes Ulf-spissen nå står med fire mål på tre kamper.

Senere noterte Halgunset seg for sin andre scoring, før Kongsvinger fikk et trøstemål på tampen ved Martin Hoel Andersen.

Åsane, som holdt Brann til 1–1 i forrige serierunde, maktet denne gangen ikke å holde unna da opprykksjagende Stabæk kom på besøk.

Herman Geelmuyden sendte bærumsklubben i ledelsen med et straffespark før ti minutter var spilt. Spissmakker Oliver Edvardsen økte til 2–0 et kvarter senere, før Geelmuyden satte inn sin andre scoring i andre omgang til 3–0.

Kornelius Normann Hansen satte punktum på kampen med 4–0.

Seieren gjør at også Stabæk står med syv poeng tre kamper ut i OBOS-ligaen.

På syv poeng finner vi også Sogndal og Mjøndalen. Både Sogndal og Mjøndalen vant 2–1 mot henholdsvis Bryne og Stjørdals-Blink.

Nyervervelsen Valdimar Ingimundarson ga Sogndal ledelsen etter ni minutter. For Bryne ble vondt verre da Pål Aamodt ble utvist like før pause.

Andreas Hoven økte til 2–0 for Sogndal. Noe spenning ble det da Andreas Dybevik reduserte ti minutter før slutt, men Bryne maktet ikke å få scoring nummer to med bare ti mann på banen.

Jærbuene står uten poeng etter tre kamper.

I rundens to siste kamper vant Ranheim 2–1 mot Grorud, mens KFUM Oslo spilte 1–1 mot Raufoss.