Terland-dobbel fikset Brann-seier i storkampen mot Rosenborg

(Brann – Rosenborg 2–1) Stortalentet Elisabeth Terland (20) ble den store Brann-helten da Rosenborg kom på besøk og sørget for at drømmestarten på sesongen fortsatte.

Publikum strømmet til Stemmemyren får toppkampen mellom Brann og Rosenborg, og hjemmesupporterne ble sendt til himmels halvveis ut i førsteomgang.

Svava Gudmundsdottir fant Terland like innenfor Rosenborgs sekstenmeter, og stortalentet la ballen til rette før hun banket til. Ballen suste inn helt nede ved motsatt stolperot, og Brann gikk opp i 1–0.

STEMMEMYREN I FULL JUBEL: Brann-spillerne jubler etter Elisabeth Terlands første scoring.

Det resultatet sto seg til pause, men snaue ti minutter etter sidebytte var Terland der igjen.

Rosenborg rotet bort ballen på egen halvdel, og Terland fikk tak i den på 20 meter. Landslagsspilleren så at Rosenborg-keeper Lene Christensen sto litt langt over til den ene siden, og plasserte ballen i det andre hjørnet til 2–0.

Terland er med det oppe i fire scoringer på sesongens fire kamper, og er delt toppscorer med Rosenborgs Sara Kanutte Fornes som måtte gikk målløs av banen etter 69 minutter mandag.

Det gjorde derimot ikke Synne Skinnes Hansen, som banket inn Rosenborgs redusering tre minutter etter Terlands andre mål.

Dermed var det full kamp igjen, men Brann var nærmere 3–1 enn Rosenborg var en utligning. Helt på tampen banket fjorårets beste spiller i Toppserien, Marit Bratberg Lund, ballen i tverrliggeren og ut.

Det endte 2–1 til Brann, som med det tok sin fjerde strake seier. Dermed ligger Alexander Straus’ lag helt på toppen av tabellen med 12 poeng, to plussmål foran tabelltoer Vålerenga. Rosenborg gikk på sin side på sesongens første tap, og ligger tre poeng bak Brann og Vålerenga.

20 år gamle Terland scoret sitt tredje og fjerde mål for sesongen.

– Det er en jevn kamp med to gode lag som begge ønsker å vinne. Da smaker det ekstra deilig når vi klarer å dra det i land, sier Terland til NRK.

Hun er delt toppscorer med Rosenborgs Sara Kanutte Fornes, som gikk målløs av banen etter 69 minutter.

– Jeg er skikkelig skuffet, rett og slett. Vi ville veldig gjerne ha med oss et poeng. Skikkelig kjipt at vi ikke klarer å skape større sjanser enn det vi gjør, sier Rosenborgs målscorer Synne Skinnes Hansen til NRK.