Fotball

Nytt tap for Riise og Avaldsnes – avviser at han skjermes

(Avaldsnes - LSK Kvinner 0–2) Etter å ha blitt skjermet fra media inn mot den andre serierunden, fulgte John Arne Riise (41) og Avaldsnes opp med sitt andre strake tap i Toppserien søndag.

  • Daniel Nerli Gussiås, VG
Aftenposten samarbeider med VG-sporten. Derfor får du som Aftenposten-leser også artikler og tjenester som er laget av VG.

Denne gangen var det LSK Kvinner som ble for sterke, etter scoringer av Signe Holt Andersen og Malin Brenn. LSK-seieren var ut i fra spill og sjanser fullt fortjent. På tampen hadde de også flere muligheter til å sette dagens tredje.

– Når du har et såpass ungt lag og taper 6–0 første kamp er det lett for unge lag å falle sammen, så i dag var det godt å se at de mentalt var på plass. De tok store steg og det var flere som hevet seg flere mil fra forrige helg, sier Riise til NRK.

Ifølge daglig leder i Avaldsnes, Norvald Audun Kaldheim, var det klubben som tok beslutningen om skjermingen og ikke hovedpersonen selv inn mot denne kampen.

– Vi ser at det tar energi å stille opp hele tiden. Riise er ikke hvem som helst. Nå kan han drive med det han er ansatt for, som er å være fotballtrener, sa Kaldheim til NRK tidligere i uken.

Kritikken har ikke latt vente på seg etter Avaldsnes’ beslutning om å skjerme Riise. «Det hele minner om et selvmål fra første spark», skriver VG-kommentator Leif Welhaven.

«Med all respekt, at Avaldsnes skal skjerme trener og profil (John Arne Riise) etter én kamp i en klubb og liga som både ønsker seg og fortjener mer oppmerksomhet er mer enn jeg kan fatte fra utsiden. Virker som et selvmål i krysset», skrev fotballekspert Lars Tjærnås på Twitter da saken ble kjent. NRK-ekspert Carl Erik Torp var også kritisk til Riise.

Etter nederlaget for LSK Kvinner avviste imidlertid John Arne Riise at han er blitt skjermet. Han var særlig oppgitt over kommentaren i VG:

– Jeg fikk med meg den der, og da må han Welhaven faktisk få med seg at for seks dager siden så gikk klubben ut og sa at det var ikke det de mente, det var en forsnakkelse. Men Welhaven har visst ikke fått med seg det, sier Riise.

FIKK DET TØFT: John Arne Riise må fortvile etter nok et tap med sitt Avaldsnes.

NRK skriver at klubben delte en artikkel bak betalingsmur fra Haugesunds Avis på Facebook der sponsor- og markedssjef i klubben, Lene Tønnessen, sier at Riise ikke har blitt skjermet, men at de må kontrollere tiden hans. Fremover vil han være tilgjengelig for pressen etter kamp og på faste tider mandag og fredag.

– Jeg er ikke så opptatt av hva media skriver, jeg gjør jobben min og trives med den og elsker å jobbe med jentene. Media har en jobb de også, så får jeg bare akseptere det, sier Riise til NRK.

Regjerende seriemester Brann holder stand på tabelltopp, på bedre målforskjell enn Rosenborg, Vålerenga og LSK Kvinner. Brann nedsablet nabo Arna-Bjørnar 7–0. Serielederens målforskjell etter to serierunder er på hele 12–2.

Ettermiddagens Brann-scoringer ble servert av to ganger Elisabeth Terland, Svava Gudmundsdottir, Lisa Naalsund, Marit Lund, Ingrid Ryland og Rakel Engesvik.

I Bærum måtte Rosenborg kjempe hakket hardere for poengene. Stabæk holdt følge frem til timen var spilt, før romsdalingen Sara Kanutte Fornes sørget for både 2–1 og 3–1 fordel gjestene. Zara Jönsson reduserte med 20 minutter igjen på klokken, men trønderne dro seieren i land.

Les også

  1. Spillernes sterke følelser overrasket Riise: – Ikke gøy når de er lei seg

Les mer om

  1. Toppserien
  2. John Arne Riise
  3. Fotball
  4. Avaldsnes IL