Newcastle spilte uavgjort i Champions League-returen

(Milan – Newcastle 0–0) Newcastle spilte sin første Champions League-kamp på 20 år, men fikk det tøft mot Milan.

TØFFE DUELLER: Begge lag skapte sjanser, men kampen fikk ingen mål. Her er Milans Olivier Giroud i duell med Sven Botman.

Likevel dro ikke Newcastle tomhendt hjem fra Milano.

For tross flere store Milan-sjanser og press, klarte gjestene å holde nullen og ta med seg ett poeng i sesongens første Champions League-kamp.

– Hvis Newcastle klarer uavgjort her, vil det være et fantastisk resultat, sa tidligere fotballspiller Paul Merson på Sky Sports underveis i kampen.

Newcastle hadde en stor mulighet til å ta alle tre poengene på overtid av oppgjøret, men skuddet til Sean Longstaff gikk over mål.

NESTEN: Rafael Leão var farlig frempå i den første omgangen, men snublet da han skulle hælflikke ballen i Newcastles 16-meter.

Milan var det klart beste og mestskapende laget i oppgjøret. Newcastle-sisteskanse Nick Pope fikk nemlig mye å gjøre.

Både Olivier Giroud, Théo Hernandez og Rafael Leão hadde hver sin store mulighet. Sistnevnte hadde et frekt fremstøt i gjestenes 16-meter, men snublet like etterpå midtveis i den første omgangen.

BOMMET: Olivier Giroud var nære scoring i oppgjøret.

Det ble ingen drømmeretur for Sandro Tonali heller. Tonali ble hentet til Newcastle fra Milan i sommer, men fikk det ikke til å stemme mot gamle lagkamerater.

– Tonali sliter mot sin gamle klubb, skrev Sky Sports i den andre omgangen.

Kort tid etterpå ble han byttet ut til klapping fra flere Milan-fans.

Milan tapte 1–5 i Milano-derbyet mot Inter nylig. Se målene her:

Dette var Newcastles første Champions League-kamp siden de røk ut av gruppespillet i 2002/03-sesongen.

Newcastle kapret fjerdeplassen i Premier League i fjor og var dermed sikret plassen i årets utgave av verdens gjeveste klubbturnering i fotball.

Poenget fra kampen kan vise seg å bli viktig for Newcastle. For gruppe F, som lagene spiller i, omtales som den tøffeste. I gruppen er også Dortmund og PSG.