Sveriges landslagssjef i bråk etter storseieren: – Fy faen, så dårlig

(Sverige–Aserbajdsjan 5–0) Etter den ampre seansen mellom Sveriges landslagssjef Janne Andersson og Viaplay-ekspert Bojan Djordjic krever sistnevnte en unnskyldning – og landslagssjefen angrer.

– Fy faen, så dårlig. Takk for i dag. Vi ses en annen dag, sa Andersson etter praten med Djordjic i TV-studio og forlot stedet.

Det var i det svenske Viaplay-studio etter mandagens storseier mot Aserbajdsjan at bråket oppsto. Det som fikk det til å renne over for den svenske landslagssjefen var at ekspert Djordjic ikke var fornøyd.

– Vi vinner 5–0, så står du her og gnåler, raste Andersson.

Djordjic mente Jesper Karlsson som scoret det fjerde målet burde fått mer spilletid.

TOK FYR: Sveriges landslagssjef Janne Andersson (t.h.) etter kampen mot Aserbajdsjan, i prat med Viaplay-ekspert Bojan Djordjic og Fredrik Ljungberg (t.v.).

Dette ble sagt mellom de to:

– Vi kan diskutere valg av spillere hele jævla natten, unnskyld meg. Da skal ikke Alexander Isak eller Viktor Gyökeres spille. Hvem skal ikke spille?

– Åtte minutter på to kamper er for lite, sa Djordjic.

Da svarte Andersson:

– Hvem skal ikke spille? Jeg får ta ut elleve. Unnskyld meg, men du får gjøre akkurat som du vil om du er landslagssjef.

Se hele seansen mellom Andersson og Djordjic i toppen av saken.

Vil ha unnskyldning

Djordjic er en tidligere svensk fotballspiller som har spilt i flere ligaer. Han var med å vinne Allsvenskan med AIK i 2009. Han spilte også for blant andre Manchester United og for den serbiske storklubben Røde Stjerne.

Etter hvert spør landslagssjef Andersson hvem Djordjic representerer og de havner i en Sverige-Serbia-prat, før Djordjic svarer:

– Du snakker mye nå. Du blir aggressiv. Hvorfor? Hvem skal jeg ellers representere. Hvilket land ellers? Serbia, vil du si det? Er det dét du forsøker å si? Jeg representerer deg like mye som alle andre. Dette svaret kommer jeg ikke til å glemme, det er dårlig, sier Djordjic.

En time etter kampslutt og en liten stund etter at Andersson forlot studio sier Djordjic dette, melder Expressen:

– Jeg skal ha en unnskyldning.

– Han angrer

Godt over midnatt møtte Jens T. Andersson, sjef for det svenske landslaget, pressen på Friends Arena i Stockholm. Der fikk han flere spørsmål om seansen mellom landslagssjefen og Djordjic.

– Resultatet ble ikke spesielt bra, så hadde vi akkurat spilt kamp og det var mye følelser i lufta. Men jeg har ingen problemer med å slå fast at det ikke var et godt intervju, sier Jens T. Andersson og legger til at han gjerne ønsker at Janne Andersson og Djordjic snakker ut sammen.

Selv tok han en prat med landslagssjefen før han stile opp for pressen.

– Han angrer. Han kan også konstatere at det ikke ble noe godt resultat fra intervjuet. Han rakk opp hånden og angret, sier Jens T. Andersson.

SVERIGE-SJEF: Jens T. Andersson har det overordnede ansvaret for landslagsfotball i Det svenske fotballforbundet. Her før en privatlandskamp mot Finland i januar.

Sverige-sjefen forteller også at han er sterkt mot rasisme-spekulasjoner mot Janne Andersson etter at han tok opp Sverige-Serbia-praten.

– Jeg synes ikke at Janne antydet noe om det. Hvis det er blitt misforstått på den måten, vil jeg på det tydeligste slå fast på Jannes vegne at det ikke hadde noe med det å gjøre. Han diskuterte ekspertrollen, spillerrollen og trenerrollen. Det hadde ingenting med rasisme å gjøre. Jeg ønsker å være ekstremt tydelig på det. Jeg tror at alle dere som kjenner Janne også vet hvor han står i de sakene, sier Jens T. Andersson.

Svenske Viaplay har også fått spørsmål om hvordan de ser på situasjonen.

– Vi mener at Bojan stilte et direkte og tilstrekkelig spørsmål om en spillers spillertid til den ansvarlige landslagssjefen. Vi støtter vår medarbeider Bojan, og vil kontakte fotballforbundet for å få deres syn på hva som skjedde, skriver Viaplay-pressesjef Fredrik Johansson i en SMS til Aftonbladet.

Svensk målfest

I selve kampen mot Aserbajdsjan hadde Sverige ingen problemer med å finne veien til mål, og i 2. omgang rant scoringene inn.

Etter 0–3-tapet for Belgia i den første kvalifiseringskampen i gruppe F, har svenskene nå fått orden på regnskapet pluss litt til.

RB Leipzig-spiller Emil Forsberg åpnet ballet med sin scoring drøye fem minutter før pause, før Bahlul Mustafazada satte ballen i eget nett etter 65 minutter.

Viktor Gyökeres bredsidet inn 3–0 med ti minutter igjen, og etter det var det «bare ett lag på banen». Jesper Karlsson satte inn 4–0 med en praktscoring etter 88 minutter, og bare minuttet senere fastsatte Anthony Elanga resultatet til 5–0.

Zlatan Ibrahimovic er tilbake på landslaget, men sto over mandag grunnet en kjenning med skade. Dette sa han foran kampen mot Belgia:

Kommer Sverige og Norge til EM neste år?