Bekreftet: Ola Solbakken klar for Roma

Bodø/Glimts Ola Solbakken er klar for Serie A-spill etter flere måneder med spekulasjoner.

Det bekrefter AS Roma onsdag.

Nordmannen har blitt enig om en avtale med den italienske hovedstadsklubben som strekker seg til sommeren 2027.

Han er på utgående kontrakt med Bodø/Glimt, og vil slutte seg til Roma i januar.

– Jeg har presset på for dette, fordi jeg virkelig ville bli en Roma-spiller - og endelig kan jeg si at jeg er det, sier Solbakken i pressemeldingen.

Solbakken kom til Bodø/Glimt fra Ranheim i 2020 og har gjort sakene sine svært bra i den gule drakten. Han var med på å vinne to strake seriegull og var en viktig del av laget som overrasket i conferenceligaen sist sesong.

Der var Solbakken svært delaktig da Glimt knuste nettopp Roma 6-1 på Aspmyra i oktober i fjor.

Tror du Solbakken lykkes i Serie A?

– Roma skilte seg ut for meg fra starten. Jeg tror virkelig på utsiktene og planene for klubben, og jeg ønsket å være en del av det, sier nordmannen.

– Jeg kommer hit for å lære og forbedre meg, men jeg vil også vise hva jeg er i stand til. Roma-fansen er de beste jeg har møtt, og jeg kan ikke vente med å spille for laget deres, fortsetter han.

Romas daglige leder Tiago Pinto sier følgende om sin nye signering:

– Alderen hans, egenskapene hans og potensialet stemmer med det vi ønsker for prosjektet vårt: Ola har store tekniske ferdigheter og er velsignet med fysiske egenskaper som gjør ham til en moderne fotballspiller, legger han til.

Pinto hevder det har vært kamp om Solbakkens underskrift.

– En rekke forskjellige klubber har vært interessert i ham, og til slutt har han valgt å slutte seg til Roma. Det kan vi bare være veldig fornøyde med, sier han.